Foots Eetcafé Den Haag krijgt 6000 euro boete na klacht geluidsoverlast

Foto: Devery Winter

Foto: Devery Winter

Foots Eetcafé Den Haag in de Reinkenstraat heeft een boete van 6000 euro gekregen wegens geluidsoverlast. In het populaire eetcafé wordt een paar uur in de week livemuziek gedraaid. Na klachten van nieuwe buren over te harde muziek, ging de gemeente op onderzoek uit. Er werd na 2 metingen geconstateerd dat de vastgestelde geluidsnormen werden overschreden, met als gevolg een fikse dwangsom voor eigenaar Soesila Sewratan.

Soesila vertelt haar verhaal op de facebookpagina van Foots. Ze geeft aan intens verdrietig te zijn geworden door het voorval. In haar café wordt immers al jaar en dag live muziek verzorgd. Ook heeft ze met de vorige eigenaar van het pand geluidswerend isolatie laten installeren door een professioneel bedrijf.

Vragen aan het college
Inmiddels komen er uit diverse hoeken steunbetuigingen van mensen, zo ook vanuit de  Haagse politiek. Peter Bos van de Haagse stadspartij zal schriftelijke vragen stellen aan het college. Hij wilt onder meer het volgende weten:
Is het college met mij van mening dat live muziek bijdraagt aan meer reuring in de stad en dat ook buiten de horecakernen live muziek mogelijk moet zijn? Zo nee, waarom niet?

Wat vind jij ervan dat de gemeente na twee metingen een boete heeft uitgeschreven voor opgeteld 6000 euro? Laat onder de blog een reactie achter!

6464 getoond, 1477 bekeken

17 thoughts on “Foots Eetcafé Den Haag krijgt 6000 euro boete na klacht geluidsoverlast

 1. Terecht! Uit die muziek. Is al veel te veel herrie in de stad. Loopt de spuigaten uit. Koop maar lekker een cafe ergens anders niet in een druk bevolkte buurt.

 2. Bizar hoge boete. Ontheffing moet onmiddelijk geregeld worden. Ophouden met verrutting en islamisering. Klagers derving inkomsten laten betalen en elke voortvloeiende kosten. Moet je maar niet met je domme harses boven een cafe gaan wonen. Één google actie en je weet dat ze muziek draaien op woensdag. Mensen die hopen op nog meer ellende zoals marcia graag bannen van reacties

 3. De gemeente zou moeten bemiddelen in plaats van bekeuren. Het is triest dat 2 mensen die zelf boven een kroeg zijn gaan wonen het verpesten voor veel mensen die van live muziek houden. 22.00 uur is een hele nette tijd. Succes en hopelijk gauw een oplossing voor iedereen

 4. Welke idioot gaat dan ook boven die kroeg wonen als je er niet tegen kan? Ik kom er ook wel eens, maar er is echt niet iedere avond live muziek.

 5. Ik bedoelde dus: Als je WEET dat je naast/boven/bij een eetgelegenheid met live muziek gaat wonen: VERSPEEL JE JE RECHTEN OM TE ZEUREN! Je had ook in een buitenwijk van Den Haag kunnen gaan wonen zonder een café. Maar vind het ronduit belachelijk dat FOOTS die al jaar en dag daar live muziek en open podia verzorgt voor velen een boete krijgt omdat de nieuwe buren “overlast” ervaren. Het zijn oude panden als je buurman niest hoor jij dat in je slaapkamer of woonkamer. Zo gehorig zijn die huizen nou eenmaal. Dan hadden ze in een hutje op de hei moeten gaan wonen….heb je van niemand last ja misschien krijgen de vogels dan een boete voor het te hard tjilpen. Zeikers blijven nou eenmaal zeikerds

 6. Ik vind het ronduit schofterig! Ik heb zelf boven een cafe gewoont maar als er ergens gaat wonen en je weet dat er een cafe/eetgelegenheid zit waar elke week live muziek is en dit is al jaren zo bij Foots! We weten niet beter!
  Maar waarom ga je ergens wonen bij/naast/boven een eetgelegenheid/café en dan gaan klagen over “geluidsoverlast” ??? Jij besluit ZELF om daar te gaan wonen dan mag je niet klagen over muziek overlast!
  Want je hebt immers zelf gekozen om bij/naast/boven een eetgelegenheid/café wat al jaar en dag live muziek/open podium/dichtavonden of wat anders je op een podium kan doen! Ik vind het bij deze echt schofterig dat de gemeente €6000,- toerekend aan Foots terwijl cultuur juist hoog gehouden moet worden! En FOOTS is een legende in de Haagse stad! Heerlijk en eerlijk eten met mooie muziek en een podium voor een ieder die hun talent wilt delen. Kwijtschelden die boete!
  En voor Soes: gewoon door gaan meis laat die buren maar verhuizen! Als het om het langste recht zit trek jij aan het langste eind lieverd!

 7. Lastig verhaal in een woon en winkelstraat. Ik zou er niet voor kiezen daar een woning te kopen, op het moment dat je weet dat er veel levendigheid in die straat is. Houd je van rust dan ga je daar niet wonen toch?
  Wanneer plompverloren een boete van 6000 euro op de mat verschijnt, zonder dat er van te voren is gevraagd of de muziek binnen de decibellen grens kan worden gedraaid, vind ik het geen stijl dat deze onderneemster de boete krijgt. Een boete is volgens mij wel terecht wanneer alle waarschuwingen en verzoeken van omwonenden en politie, in de wind worden geslagen.

 8. Belachelijk asociaal hoge boete voor een uitbaatster zo hardt getroffen wordt .Een hard werkende vrouw .Die buiten dat ze uitbaatster een grote sociale functie bij haar werk vervuld naar de medemens .We wensen haar heel veel sterkte en een warm hart toe.

 9. foots is een gezellig kroegje waar 1x per week live muziek wordt gespeeld. als je een huis koopt boven een kroeg kan je er van uit gaan dat je dat merkt. niemand dwingt je boven een kroeg te wonen. wat ik begrijp is het plafond geluidwerend geïsoleerd. de muziek duurt tot 22:00. volgens mij geen reden om een boete uit te schrijven dus.

 10. 6000 euro is belachelijk
  live muziek 1 X per week en dan meteen hogerhand opzoeken terwijl dat stel er zelf voor koos om boven een eetcafé te gaan wonen..Gaan ze zelf nooit uit dan ? Zielig!

 11. Echt een raadsel waarom de gemeente hier geen mediation inzet. Ik zeg: boete even intrekken en de buren aansporen om te praten. Hier zijn toch zeker wel afspraken over te maken, lijkt mij.
  Hetty Gijzen

 12. Maakt niet uit waar zo’n locatie is want het kan ook gewoon in een straat zijn waar men iets te vieren heeft en niet denkt aan omwonenden die de volgende dag weer moeten gaan werken en/of kleine kinderen hebben. Is natuurlijk geen horeca maar haal aub de bassen uit de muziek die men draait/speelt want juist die storen de mens. Zo stond ik eens versteld van het geluid welke ik er vaarde aan de achterkant van het Hollands Spoor na mijn bezoek aan de Koninginnedag en ik weer bijtijds moest vertrekken vanwege de laatste bus die mij terug naar Ypenburg vervoerde. Heftig geluid weerkaatst dus niet alleen via de bodem van een woonstraat maar ook wel degelijk via hoge gebouwen. We zijn er nog lang niet maar ben zelf wel blij dat er rekening gehouden moet worden met omwonenden, broedtijd en tijden in een woonbuurt waar een vergunning voor aangevraagd of afgegeven zou moeten worden. Gezien de aanvraag voor vergunning van de Drakenbootrace zo’n twee maanden terug heb ik het idee dat in 2018 eea zal gaan veranderen qua toezeggingen want je gaat toch niet een half jaar van tevoren een vergunning aanvragen?

 13. Je kan niet in een woonwijk live muziek spelen als je weet dat je boven buren hebt, dit vind ik a-sociaal gedrag. Terecht dat de gemente een boete heeft uitgeschreven. Hoop dat de gemeente vaak Langs gaat om de geluidsoverlast te controleren !!

 14. Reinkenstraat is niet echt het centrum van Den Haag.
  Het is een winkelstraat waar ook gewoond moet kunnen worden. Ik begrijp wel dat buren boven een eetcafé last hebben van te harde (live)muziek. Wanneer het echt een straat in het uitgaansgebied van Den Haag zou betreffen dan is het logisch dat er luide muziek klinkt. Maar nogmaals de Reinkenstraat is een deel van een woonwijk.
  De gemeente moet vlgs mij waarschuwen dat het geluid zachter moet en wanneer Foits dat weigert dan evt een boete!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *