Forever Saturday: dansbare punkrock

Paardcafe Forever Saturday
Op vrijdag 10 maart, fiets ik met twee vrienden naar de stad voor een optreden van Forever Saturday in het Paardcafé. Eef Ringers, gewapend met camera, en een groep lieve vrienden en bekenden haken aan. We zijn benieuwd naar de sfeer en naar het publiek van de Haagse punkrock band.

New Dosis Audio warmt op

Foto: Remco Hagenees

Foto: Remco Miltenburg

Bij binnenkomst staat de band New Dosis Audio op het podium. Het is de eerste van de twee bands die vandaag optreden. Het is nog rustig in het Paardcafé met over het algemeen tieners en twintigers. Ze wiebelen mee op de muziek en drinken een drankje. We kennen New Dosis Audio niet, maar de rockmuziek van deze jonge Haagse muzikanten neemt ons direct mee. De stem van de zangeres, Chloë Groen, geeft een heerlijk laidback-gevoel. Het is een leuke opwarmer van de avond.

Forever Saturday
Paardcafe Forever Saturday-5150
De vier jongens, Dylan van Dam, Anthony Koenn, Kasper Spijkerman en Sekou Camara van Forever Saturday staan daarna op het podium. Ik heb eerder over ze geschreven tijdens Parkpop 2016. Nu in het Paardcafe heb ik meer tijd om ze goed te bekijken. De band bestaat sinds 2012. Toen onder de naam The Hague Idiots. Het leek een tijdje stil te zijn rondom deze band. Tot ze vorig jaar hun naam veranderden in Forever Saturday, compleet met een stoer nieuw logo. Ze zijn bezig met een nieuw album, treden regelmatig op en ze lijken een comeback te maken.

Dansbare punkrock
Band paardcafe Forever Saturday-5212
Het is drukker geworden in het Paardcafé. We staan vooraan om van dichtbij de sfeer te ervaren. Als je punkrock zegt, denk ik aan springen en schreeuwen. We hadden niet verwacht dat we er ook op konden dansen. De muziek doet ons denken aan Green Day. Dylan betrekt het publiek er een enkele keer bij. Dat hadden ze van ons nog wat vaker mogen doen. Iets meer openheid of interactie naar het publiek toe. Maar de energie van de jongens op het podium werkt wel aanstekelijk. Ze geven alles wat ze hebben en hebben een enorme gunfactor.

Bekijk hieronder meer foto’s van Eef Ringers en op Facebook bij Ka Hopster en bij Remco Hagenees (Miltenburg).

1690 getoond, 167 bekeken

One thought on “Forever Saturday: dansbare punkrock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *