Foto’s huldiging Olympische sporters en Paralympische sporters in Den Haag

Huldiging olympische sporters den haag direct 23-03-2018-8931

Afgelopen vrijdag 23 maart vond de huldiging van de Olympische sporters en Paralympische sporters plaats in Den Haag. Om ongeveer 13.00 uur kwamen de sporters, coaches en families aan bij de Grote Kerk en werden ze opgevangen in de ontvangstkamer.

Nadat iedereen aanwezig was namen de families en coaches plaats in de kerk. De ceremoniemeester, Annette van Trigt, heette iedereen welkom, waaronder de ambassadeur van Zuid Korea, vicepremier Hugo de jonge en minister van Medische Zorgen en Sport Bruno Bruins. Onder begeleidende muziek, gespeeld door het ensemble 9×13, betraden de sporters een voor een de zaal. Onder andere Renske Van Beek ( Haagse sportster) was er ook bij.Huldiging olympische sporters den haag direct 23-03-2018-9757

Vicepremier Hugo de Jonge begon met speechen, gevolgd door minister Bruno Bruins. Minister Bruins mocht namens de koning enkele sporters nog speciaal eren. Carlijn Achtereekte, Jeroen Kampschreur, Kjeld Nuis, Suzanne Schulting en Esmee Visser werden benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Sven Kramer, Bibian Mentel, Jorien ter Mors en Ireen Wüst ontvingen een Chapeau beeldje, daar zij alle vier al een koninklijke onderscheiding hadden. Sven Kamer en Ireen Wüst hadden ook al een beeldje, dus dit was hun tweede.

Huldiging olympische sporters den haag direct 23-03-2018-9886

Vervolgens namen de teambegeleiders, Esther Vergeer en daarna Jeroen Bijl, het woord. Beiden bedankten de sporters, begeleiding, coaches en families van de sporters. Jeroen Bijl had ook nog een dankwoord voor de bonden, verenigingen, financiers, sponsors en de overheid. Na deze dankwoorden kwam er een einde aan de huldiging in de kerk.

Huldiging olympische sporters den haag direct 23-03-2018-9108

De medaillewinnaars en coaches gingen op de fiets naar Paleis Noordeinde voor een ontvangst door de koning en koningin.

Huldiging olympische sporters den haag direct 23-03-2018-9189

Na deze hectische tijd wens ik alle sporters een welverdiende rustperiode.

3121 getoond, 128 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *