Free a girl… bevrijd bij STeam

IMG_9500 2017-05-16 Lock me Up Free a Girl @ STeam Scheveningen by www.ideb.nl

Schevenings restaurant STeam zet haar deuren open voor ‘Lock Me Up’, een mooi initiatief van een stichting die veel met gesloten deuren te maken heeft… Stichting Free a Girl

Lock me up @ STeam
IMG_9466 2017-05-16 Lock me Up Free a Girl @ STeam Scheveningen by www.ideb.nlAls je dan toch opgesloten moet zitten, waar dan beter dan bij het supermooie en kwalitatief hoge restaurant STeam. De mensen achter STeam (Damiano en Belinda d’Alba) zetten zich graag in voor bijzondere goede initiatieven. Zo heb ik Belinda d’Alba leren kennen door de mooie initiatieven van Stichting Blijf Vrouw en ben ik via haar nu ook bij de vrijlating van Nazima Ramdin (Regio Ambassadeur van de stichting in Den Haag eo.) en dé Miss India Holland 2016, Sharon Jagesar. Deze twee vrouwen, die zich op hebben laten sluiten omdat ze 100.. misschien wel 1000% achter de stichting staan, worden klokslag 22:00uur bevrijd door Wethouder Boudewijn Revis. Niet een situatie als de vrouwen die in Azië opgesloten zitten in bordelen van 1 bij 2 meter, maar wel een nobel iets om je op zo’n manier voor deze vrouwen in te zetten. Om je enigszins in te kunnen leven in de horror van deze vrouwen. De gehele dag krijgen de vrouwen aanspraak van mensen die wat komen eten of gewoon over de boulevard lopen en nieuwsgierig zijn naar 2 vrouwen in een kooi. Er is zelfs nog een muzikale ode aan de dames geweest.

Free a girl @ STeam
IMG_9415 2017-05-16 Lock me Up Free a Girl @ STeam Scheveningen by www.ideb.nlNazina en Sharon hebben zich, net als verschillende deelnemers op locaties heel het land, 12 uur lang op laten sluiten in zo’n hokje als steun voor de actie Lock me Up – Free a Girl om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat Free a Girl nog meer meisjes uit de prostitutie kan bevrijden!
Beide dames vertellen vanuit het hart en dat ze ook vanuit hun hart deelnemen. ‘Al kan ik maar iets betekenen voor één zo’n meisje daar, dan ben ik al blij’ zegt ze allebei. Ik wil gewoon iets voor ze doen en als dit helpt, dan dit, dan maar even honger lijden. Nazima vertelt me over de oprichters van de stichting (Yolanthe Sneijder Cabau, Roelof van Laar, Evelien Hölsken en Arjan Erkel). Over het boek ‘Ontvoerd’ van Arjen Erkel, welke voor 10 euro te koop is. Interessant en met vol overgave komen de woorden. Maar die overgave in het het vertellen gaat nog 10 standjes verder als ik vraag naar waarom en hoe en nogmaals waarom. Haar achtergrond, grootouders uit India, geeft haar een verbintenis met India en de situatie van de vrouwen die op zo’n 2 vierkante meter moeten leven en hun lichaam moeten ‘verkopen’. Niet zozeer dat ze hetzelfde heeft meegemaakt, maar ik voel in haar stem, de manier waarop ze het me vertelt en hoe ze iets wilt betekenen voor deze vrouwen, ik voel haar verbintenis. Om aan te geven hoe dedicated ze is.. Nazima, Regio Ambassadeur, heeft, om alle dagen ‘Lock me Up’ te kunnen coördineren, vrij genomen van haar werk, contacten gelegd met sponsoren (I am Superjuice, Firoz Moendier) een supervette locatie (STeam Scheveningen) gevonden en deelnemers benaderd en vast nog veel meer. Die deelnemers begeleid ze ook nog als ze niet zelf opgesloten zit. Het is belangrijk dat je die 12 uur genoeg blijft drinken en op tijd het ene bakje rijst neemt, dus daar zorgt zij dan voor. Maar alles met de liefde voor het goede doel en ook hier zie en voel ik de voldoening die ze eruit haalt.
IMG_9485 2017-05-16 Lock me Up Free a Girl @ STeam Scheveningen by www.ideb.nlEn over eruit halen gesproken. Om half 10 is onze wethouder Boudewijn Revis bij STeam, begroet de opgesloten dames, schudt wat handen, eet nog even een van de heerlijke gerechten. En dan om klokslag 22:00uur, nou ja 22:01uur maakt hij in goed overleg eerst de deur open van Sharon, feliciteert haar en opent daarna de deur van Nazima. Natuurlijk wat fotomomenten door de familie, vrienden, aanwezigen en Jim Hoogendorp en mijzelf.
Nazima houdt nog een mooie toespraak, bedankt iedereen (en dan bedoel ik ook iedereen) en gaat lekker eten met Sharon.

Wat een mooie avond op een mooie locatie met mooie mensen!
Voor wie nog wilt kan live doneren of de deelnemers spreken tot en met 20 mei bij STeam of een van de andere locaties door het land. Geniet ook van het speciale

Het LOCK ME UP MENU

Zalm achter de tralies
gemarineerde zalm met gegrilde groene asperges en grapefruit dressing
*
IMG_9423 2017-05-16 Lock me Up Free a Girl @ STeam Scheveningen by www.ideb.nlFree Chicken

Kip bereidt in een zoutkorst die aan tafel wordt open gemaakt
*
Panna Cotta in een kooi

Panna cotta van witte chocolade  met aardbeien in een kooi van karameldraden

Prijs: €22 # hiervan gaat €3 naar de actie Lock me up van Free a Girl

499 getoond, 113 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *