Game, set en match in ‘Haags Kwartiertje’ voor Hijs Hokij

Hijs Hokij den haag

Roger Federer zou er jaloers op zijn. In beide wedstrijden die de club dit weekeinde speelde, wist Hijs Hokij tot twee keer toe een forse achterstand weg te werken en met 7 – 6 te winnen. Waar het vrijdag tegen Eindhoven in de reguliere speeltijd lukte, had Hijs zaterdag in Luik een overtime nodig. Een kort verslag van beide wedstrijden lees je hieronder.

Eindhoven
Een gewaarschuwd mens telt voor 2. De Kemphanen hebben een goede ploeg en wisten eerder dit seizoen Herentals en Heerenveen te verslaan. Ook beide uitwedstrijden in Eindhoven werden moeizaam gewonnen. Toch wisten de Kemphanen vrij snel met 0 – 2 voor te komen waarna Hijs Hokij zich terugvocht tot 2 – 2. Aan het einde van de 1e periode stond er echter een 2 – 4 op het scorebord. In een bar slechte 2e periode liep de stand op naar 3 – 5. In de laatste periode zagen wij een herboren Hijs Hokij. Eindhoven kwam eerst nog op 3 – 6 waarna het Haags kwartiertje aanbrak. Via Pataky werd het 4- 6 waarna een loepzuivere hattrick volgde van Raymond vd Schuit met de laatste treffer precies 1 minuut voor tijd. De 7 – 6 winst was een feit.

Luik
Zaterdag moest men aantreden tegen angstgegner Luik. In de voorbijgaande twee seizoenen werd er immers twee keer van verloren. Desalniettemin wist Hijs Hokij al snel op een verdiende 0- 1 voorsprong te komen. De Haagse ploeg had grip op de wedstrijd en ging op jacht naar de 2e treffer. Bij een van de spaarzame aanvallen van Luik kwamen de Belgen met behulp van de boarding in de 13e minuut langs zij. Hierna golfde het spel op en neer. Het waren de Hagenaars die vlak voor het verstrijken van de 1e periode op voorsprong kwamen.

Na een pauze van 25 minuten gevolgd door ruim vijf minuten wachten in de hoop dat de ijskwaliteit iets zou verbeteren leek Hijs Hokij behoorlijk van slag. Een matige 2e periode was het gevolg. Luik wist hiervan optimaal te profiteren, mede door een tijdstraf van vijf minuten voor Den Haag, en wist dankzij drie goals met een stand van 4 – 2 de kleedkamer in te gaan.

Geduld en verlenging
De tweede pauze duurde weer bijna een half uur waardoor de derde periode na ruim twee uur pas begon. Hijs Hokij toonde opnieuw veerkracht in deze periode. Raymond vd Schuit wist een penaltyshot te verzilveren en Jeffrey Melissant schoot de gelijkmaker binnen. De ca. 25 meegereisde Haagse fans gingen er goed voor zitten en zagen tot hun verbijstering Luik wederom op voorsprong komen. Na de gelijkmaker van Oliver Pataky leek Hijs Hokij de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een grove fout in de Haagse verdediging zorgde opnieuw voor een Belgische voorsprong.

Zoals zo vaak dit seizoen lieten de Haagse ijshockeyers zien dat de wedstrijd pas voorbij is na het laatste fluitsignaal. Goalie Fabian Schotel werd ingewisseld voor een extra speler en captain Alain van Bentem schoot Hijs Hokij 42 seconden voor tijd naar de verlenging. De Hagenaars begonnen de verlenging met een man meer. Net toen Luik weer voltallig was wist Alan van Bentem de Haagse zege binnen te halen. Game, set en match met twee knotsgekke en spectaculaire winstpartijen van 7 – 6.

Volgende wedstrijd
Aaanstaande vrijdag, 19 januari 2018, speelt Hijs Hokij Den Haag de laatste thuiswedstrijd van januari tegen Tilburg Trappers. Aanvang van deze wedstrijd op de Uithof is 20.30 uur.

1596 getoond, 67 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *