Gasloze appartementen in voormalig Haags kantoor

Foto: Pixabay

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep aan Laan van Meerdervoort 55 in Den Haag het voormalige kantoorgebouw van de Arabian-American Oil Company naar 85 moderne en gasloze appartementen. Dat meldt Syntrus Achmea in een persbericht zonder financiële details.

Het kantoor is sinds 1982 in bezit van Stichting Pensioenfonds Rabobankorganisatie, aldus het Kadaster. Het pensioenfonds kocht het kantoor destijds voor 13,33 miljoen gulden, aldus de akte van levering van 15 januari 1982. De transformatie door Koopmans van het 10.000 m2 grote gebouw levert een bijdrage aan de grote verduurzamingsopgave in Nederland, aldus Syntrus Achmea. Alle 85 duurzame gasloze woningen worden aangesloten op stadsverwarming, zijn voorzien van vloerverwarming en een warmteterugwinningsysteem. Tevens zijn alle appartementen voorzien van isolatie en nieuwe gevelkozijnen met geïsoleerde beglazing. KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de karakteristieke en exclusieve uitstraling van het gebouw blijft behouden. De transformatie vordert en begin 2019 kunnen de huurders hun intrek nemen. Syntrus Achmea RE&F start medio september met de verhuur van deze 85 vrijesectorappartementen namens een van zijn klanten. In het vernieuwde gebouw komen appartementen, maisonnettes en penthouses. De woningen hebben een oppervlakte van 55 m2 tot 115 m2 en beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein. De huurprijs ligt gemiddeld rond 1.150 euro per maand. De twee penthouses zijn bovenop de bestaande constructie gebouwd en liggen daardoor wat vrijer. Aan de voor- en achtergevel zijn balkons aangebracht, waardoor de woningen beschikken over een buitenruimte.

Bron: Vastgoedmarkt, 10-09-2018

OP ZOEK NAAR HUISVESTING VOOR UW BEDRIJF?
Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Neem contact op via de website, info@Steenworp.nl of 070-3141516.

4738 getoond, 120 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *