Geef je mening: krijgen grote Haagse evenementen na 2016 nog subsidie?

Schermafbeelding 2015-12-21 om 12.45.28

Foto: Maurice (Flickr)

Tien grote Haagse evenementen raken misschien hun subsidie kwijt. Volgens wethouder Karsten Klein wordt het tijd dat er gekeken wordt naar het bedrag dat de evenementen opleveren. Als de bijdrage niet groot genoeg is, kan de subsidie uiteindelijk vervallen. Den Haag maakte dat vrijdag bekend.

Bijdrage bewijzen
Ieder jaar kijkt Den Haag uit naar de leukste evenementen van de stad. We hebben het onder andere over Parkpop, Vlaggetjesdag, de intocht van Sinterklaas en de Tong Tong Fair. Aankomend jaar moeten deze evenementen hun bijdrage aan de economie bewijzen. Lukt dit niet, dan is er nog tijd om andere bronnen te raadplegen voor het benodigde bedrag. Zo zou er gekeken kunnen worden naar de cultuurbegroting.

Foto: Arenda Oomen

Foto: Arenda Oomen

Werkgelegenheid en omzet
Het geld komt uit de economiebegroting en is bedoeld om de werkgelegenheid in de stad te verbeteren. “Grootschalige publieksevenementen zijn belangrijk voor de stad. De bestedingen van bezoekers van buiten Den Haag zorgen voor werkgelegenheid en omzet bij Haagse ondernemers. Evenementen dragen ook bij aan de gewenste zichtbaarheid van Den Haag als aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en te bezoeken.”, vertelt wethouder Karsten Klein.

“Te zot voor woorden”
Groep de Mos/Ouderen Partij in de Haagse gemeenteraad, vindt het idee van wethouder Karsten Klein “te zot voor woorden”. Richard de Mos reageert kwaad: “Dit is echt het gebrabbel van een dronken aardbei. Wat moeten deze evenementen nou nog bewijzen? Het zijn jaar in, jaar uit, publiekstrekkers van heb ik jou daar. In plaats van volop steun aan deze fantastische happenings, zet wethouder Klein hen nu het mes op de keel. Dit belachelijke voornemen moet wat ons betreft direct door de papierversnipperaar”.

Welke evenemenen er na 2016 nog subsidie zullen krijgen, is dus niet duidelijk. Wij horen graag jouw mening!

Wat vind jij ervan dat grote Haagse evenementen hun bijdrage moeten bewijzen voor het behoud van subsidie?

8670 getoond, 106 bekeken

One thought on “Geef je mening: krijgen grote Haagse evenementen na 2016 nog subsidie?

  1. We kunnen beter kijken wat er nog meer te organiseren is,zet Den Haag nog beter op de kaart,pas op dat we niet in slaap vallen ,ander steden zijn Den Haag al ver vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *