Geen snorfietsen door Grote Marktstraat vanaf 1 oktober

Grote Marktstraat Spui 2013

Foto: Harry van Reeken

Snorfietsen mogen vanaf 1 oktober 2018 niet meer rijden door de Grote Marktstraat, Spuistraat en aangrenzende zijstraten. Vanwege hun hoge snelheid ten opzichte van winkelende mensen, worden ze als onveilig beschouwd.

De gemeente had eerder al bromfietsen (gele kentekenplaatjes) verboden, maar nu komt er dus ook een verbod op de snorfietsen (blauwe kentekenplaatjes). Handhavers zullen in de eerste twee weken waarschuwingen geven. Wie na deze periode met een snorfiets door de Grote Marktstraat rijdt riskeert een boete van 95 euro met daarbovenop nog 9 euro aan administratiekosten.

Wat vind jij van het verbod op snorfietsen? Is het onnodig of had de gemeente het al veel eerder moeten instellen? Laat onder de blog een reactie achter!

5742 getoond, 249 bekeken

8 thoughts on “Geen snorfietsen door Grote Marktstraat vanaf 1 oktober

  1. Alle fietsverkeer graag uit de Grote Marktstraat (mag wel aan de hand!) Anders blijft het uitkijken….. er zijn andere routes…maar er enkel een wandelpromenade van

  2. Fietsers er ook zsm uit. Hoe lastig kan ‘t zijn om die ook even de andere route te adviseren. Dit is primair een winkelgebied. In een winkelgebied horen geen fietsers. Maakt de straat direct ruimer, zet wat mooie bomen en kiosken neer en je hebt één van de mooiste winkelstraten die je je maar kunt voorstellen.

    1. Op dit moment is er voor deze voor fietsers belangrijke doorgaande route geen veilig alternatief. Gewoon het ogenschijnlijke fietspad midden in de Grote Marktstraat zodanig aankleden dat het voor iedereen – ook voor de op een smartphone loerende voetganger – duidelijk is dat fietsers er ook een recht hebben.

  3. Prima ! En als de gemeente vervolgens besluit duidelijk aan te geven wat fietspad is…… zou veel veiligheid opleveren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *