Geesten in bunkers Scheveningse boulevard?

Gangenstelsel onder Scheveningse boulevard ontdekt tijdens werkzaamheden. Spannend zo’n bericht. Zeker voor ons mannen. Blij dat je de oorlog zelf niet hebt meegemaakt, denk je toch na hoe het is om te leven in zo’n bunker. Je gaat je meteen afvragen wat zich allemaal in zo’n donker hol heeft afgespeeld. Hoe kom je aan water? Waren er ook toiletten? Stinkt het dan niet verschrikkelijk? Ging men er ook uit om een luchtje te scheppen of was dat te gevaarlijk? Waren de bunkers bestand tegen springtij of loopt de hele boel dan onder water?

Op de website van het Atlantik Wall Museum lees ik dat “de bunkers in de tankmuur waren gecamoufleerd met “kinderhoofdjes- beschildering” en met architectuurbeschildering waarbij de tankmuur voor de galerij van het Palacehotel bijvoorbeeld was beschilderd met winkelpuien met daarbij opschriften over de branche en openingstijden”. Hadden ze het binnen ook gezellig aangekleed?

De drang om hier meer over te weten gaat bij mij niet zover als bij de Haagse Bunker Ploeg, die er in de weekenden op uit gaan om bunkers te ontdekken. Ik begrijp dat ze zelfs al illegaal een kijkje hebben genomen in de nieuw ontdekte bunkers onder de boulevard. Toch kon ik mij vandaag toch niet bedwingen om zelf een kijkje te gaan nemen ter hoogte van Seinpost. Helemaal niet vervelend met dit mooie weer.

Opvallend vond ik dat er ook veel vrouwen voor de hekken stonden te kijken. De nieuwe bunkers blijken dus niet alleen ons mannen te lokken. De gemeente overweegt om de bunkers met de Paasdagen open te stellen voor het publiek. De gangen liggen nog vol met puin. Dat moet nog verwijderd worden om belangstellenden een blik te gunnen in deze nieuwe ontdekking.

Zouden er ook geesten leven in deze donkere ondergrondse wereld? Een mooie nieuwe pilot lokatie voor de The Hague Paranormal Investigators lijkt mij. Zij onderzochten al eerder met behulp van elektromagnetische apparatuur en geluidssignalen of er geesten leven in Scheveningse bunkers. Zie de eerste 7:30 min. van onderstaande video. 

Ga jij ook een kijkje nemen als de bunkers met Pasen worden opengesteld voor het publiek?

4 thoughts on “Geesten in bunkers Scheveningse boulevard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *