Gemeente Den Haag doet proef met anoniem solliciteren

Anoniem solliciterenOm racisme tijdens het sollicitatieproces te bestrijden doet de gemeente van Den Haag een proef met anoniem solliciteren.

De proef
De gemeente van Den Haag wil van 4 januari tot en met 30 juni 2016 een proef houden waarbij de naam, geboorteplaats en het geboorteland van een sollicitant niet meer zichtbaar vermeld staat op sollicitatiebrieven. Discriminatie op afkomst wordt op deze manier bestreden. Verdere eisen die gesteld worden aan sollicitatiebrieven zullen hetzelfde blijven.

Discriminatie tijdens het solliciteren
PvdA en D66 maakten zich in het verleden al hard voor gelijke behandeling van mensen. Bedrijven die sollicitanten vanwege hun afkomst weigeren aan te nemen moeten volgens de partijen bekendgemaakt worden. Een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) toont aan dat Marokkanen en Hindoestanen, in tegenstelling tot autochtone Nederlanders, minder snel uitgenodigd worden voor sollicitatiegesprekken bij bedrijven in Den Haag. De resultaten van een onderzoek, waarbij het SCP mensen van verschillende komaf maar met vergelijkbare kwalificaties liet solliciteren voor dezelfde baan, tonen aan dat bij de autochtonen er 34 procent kans was dat ze werden aangenomen. Bij Marokkanen en Hindoestanen was dit respectievelijk 19% en 23%.

 

375 getoond, 96 bekeken

2 thoughts on “Gemeente Den Haag doet proef met anoniem solliciteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *