Gemeente Den Haag investeert extra geld in groen

groen den haagDe gemeente Den Haag gaat de komende vier jaar structureel vijf miljoen euro extra in groen investeren.

Meerdere bossen en parken krijgen een opknapbeurt. Ook gaat de gemeente met bewoners een plan maken om het groen in de buurt te onderhouden. Dit staat in het Meerjaren Onderhoudsplan Groen dat het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Ontwikkelingen
In de komende jaren worden onder andere straatbomen vervangen. Daarnaast wordt gelijktijdig met de ontwikkeling van de Rotterdamsebaan een nieuw park aangelegd: het Molenvlietpark. In 2017 wordt een half miljoen geïnvesteerd in groen in het Internationale Park en de Internationale Zone.

Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): zegt op de site van de gemeente Den Haag: “Den Haag is een groene stad aan zee. We besteden veel aandacht en kennis aan onze bomen, parken en bossen. Daar ben ik trots op. We zetten niet alleen extra in op het onderhoud van het groen maar we kijken ook samen met bewoners hoe we het buurtgroen beter kunnen inrichten en onderhouden. Ook blijven we onze kennis op het gebied van met name bomen uitbreiden. Den Haag heeft als enige stad in Nederland een speciale adviesraad voor monumentale bomen die door het college is aangesteld.

Wat vind jij van deze investeringen? Laat het hieronder achter in een reactie

406 getoond, 168 bekeken

One thought on “Gemeente Den Haag investeert extra geld in groen

  1. Ontzettend blij met groene investeringen! Echter ik zie nooit meer een plantsoenendienst die al het onkruid her en der weghaalt bij stoepen, langs wegen etc. Het ziet er armoedig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *