Gemeente Den Haag zoekt ontwikkelaars voor Trekvlietzone Binckhorst

Trekvlietzone Binckhorst den haag

De gemeente Den Haag is op zoek naar marktparijen die geïnteresseerd zijn om de eerste twee kavels in de Trekvlietzone te gaan ontwikkelen. Op de twee kavels moeten minimaal 265 woningen komen en is er 3000 vierkante meter bedrijfsruimte te ontwikkelen. Op de derde kavel, die later wordt uitgegeven, komt een parkeergarage voor 400 parkeerplaatsen. Deze garage wordt grotendeels groen vormgegeven en kan bijvoorbeeld een groen dak krijgen.

Verrassende kant
De Trekvlietzone, die tussen de Trekvliet ligt en de Binckhorstlaan, maakt onderdeel uit van de Binckhorst. De kavels liggen naast de Fokker Terminal. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte):

De marktpartijen krijgen een prachtige mogelijkheid om dit gebied mee te helpen ontwikkelen. Wonen-werken-recreatie gaan hier hand in hand. Zo krijgt dit gebied steeds meer vorm en zien we deze verrassende kant van het Haagse Centrum zich ontwikkelen tot een innovatief, economisch aantrekkelijk en groen gebied.

Groen
Kwaliteit en duurzaamheid zijn de speerpunten voor de te ontwikkelen kavels. “Op de Binckhorst willen wij echt kansen pakken om te verduurzamen zowel in de buitenruimte door veel groen en water toe te voegen maar ook bij de realisatie van woningen. Denk aan aansluiting op het warmtenet zodat er gasloos kan worden gebouwd. Of kijk naar groene daken of gevels, gebruik zonne-energie en laadpalen voor elektrische auto’s in de garage”, aldus Boudewijn Revis.

In een brief aan de Raadscommissie Ruimte zet Revis de selectiecriteria op een rij. Die worden voor kavel 1A en kavel 1C in afzonderlijke documenten uitgewerkt. Eind 2017 wordt deze fase afgesloten met een gunningsbesluit.

3529 getoond, 481 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *