Gezellig samen zijn tijdens ‘A Meezing Kerst’ in Grote Kerk

Het is voor mij een jaarlijkse traditie om een video verslag te maken van de gezellige avond georganiseerd door de BBD. De Boodschappen Begeleiding Dienst heeft dit A Meezing Kerst voor de 14 de keer gehouden in de Grote Kerk van Den Haag.

kerstTraditie
Een kleine 500 senioren werden deze avond getrakteerd op zang, een heerlijk glaasje naar keuze en de vers gemaakte erwtensoep met Roggebrood. Het is altijd mooi te zien dan de bezoekers op hun manier genieten van de avond. De een lacht en de ander huilt bij het horen van die liedjes van weleer. Je ziet echt de kopjes oplichten naar de klanken van de liederen.

kerstRare bui
Naast de muziek van het Julia Buizer Combo, zongen de twee koren Hagasonare en Hagacantare weer samen onder de leiding van dirigent Danny Nooteboom. Organist Sander van den Houten had tijdens dit concert een beetje pech. Om een of andere reden besloot het orgel dat hij geen zin had. Dit gebeurde net iets voor dat de pauze van deze middag. Na wat wachten werd toch geprobeerd het orgel weer aan de praat te krijgen. Iets wat wel leuk was want hij speelde af en toe zegmaar helemaal zo als hij nog nooit heeft gespeeld. We moesten dan ook in de zaal hartelijk lachen bij de rare tonen tussen de nummers. Ik weet dat ik nog iets te spontaan(en wat te hard) zij “The Phantom of the Opera speelt ook mee”.

kerkEen ander vast deelnemer bij dit concert is Sopraan Merel van Geest. Zij zong deze avond bij elkaar met haar bijzondere stem, die de mensen in de zaal ontroerde. Voor een paar van de nummers moest ze wel af en toe de smalle trappen naar het orgel beklimmen.

kerstGezellig
Maar bij de laatste nummers was alles weer in orde en werd de 14de editie van A Meezing Kerst afgesloten. Aan het einde was ik erg moe maar voldaan van de heerlijke klanken en de toch wel wat zuinige gezelligheid.  Dit komt omdat zo een feest niet niks kost en de organisators de sponsors niet op kosten wil brengen wat ik ook wel begrijp. Misschien dat de volgende keer er scholen of bloemisten willen helpen om de zaal wat meer aan te kleden. Of een ander idee zou zijn dat als er andere organisaties er feesten hebben in de zelfde weken hun duur gekochten kerstversiering een paar dagen langer hadden kunnen laten staan of hangen.

Nou aan het einde een mooie speciaal gemaakt die de gehele avond zonder onderbrekingen laat zien. Deze speciaal heb ik nog even in elkaar gezet, voordat ik van mijn ging genieten en is een mooi stukje geworden al zeg ik het zelf en dat allemaal gedaan door een persoon…

 

1962 getoond, 72 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *