Gouwe Pinda’s in Theater aan het Spui: 12 t/m 14 jan 2018

Foto: Noah Valentyn

Foto: Noah Valentyn

Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher zijn terug in het theater met Gouwe Pinda’s. Dit keer samen met Esther Scheldwacht. Paul Knieriem voert weer de regie. In seizoen 2013/2014 toerde hun eerste voorstelling Ouwe Pinda’s met groot succes door het land.

Na Ouwe Pinda’s waren Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher nog niet uitverteld. Met Esther Scheldwacht aan hun zijde is ook nu weer geput uit ervaringen en familieverhalen van de actrices en hun Indische achtergrond. Gevoelens van ontworteld zijn en het verlangen naar vergane tropisch dagen vormen de basis voor de nieuwe toneeltekst, die werd geschreven door Bodil de la Parra.

In een tropische cocon
In het tragikomische Gouwe Pinda’s slijten drie Indische zussen van in de zeventig hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Als er een album opduikt met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands-Indië, gaat het verleden op de schop en komen de verhoudingen op scherp te staan. Een portret van drie zussen die niet alleen worstelen met zichzelf en met elkaar, maar ook met hun koloniale achtergrond en verleden.

Gouwe Pinda’s is een theatervoorstelling over emigratie, familiegeheimen, ontworteling, heimwee en zwijgen over het oorlogsverleden.

De pers over de voorstelling
‘Vooral door het aanstekelijke samenspel – dan weer fijnbesnaard, dan weer lekker grof aangezet – blijft het intrigeren.’ – Het Parool

‘Briljant in de manier waarop ze haar zussen liefheeft en veracht’­ – Theaterkrant

Rudolphi Producties
Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

Locatie, data en tickets
Het Nationale Theater, Den Haag
Locatie: Theater aan het Spui
vr 12 – za 13 jan. 20:15u
zo 14 jan. 15:00u
Tickets: www.hnt.nl of 0900 – 3456789
Meer info: rudolphiproducties.nl

3048 getoond, 175 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *