Groenlinks & Haagse Stadspartij willen meer genderneutrale wc’s in Den Haag!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Op donderdag 21 september 2017 zullen Groenlinks en de Haagse Stadspartij om 17.00 uur een tijdelijke toilet plaatsen op de Grote Marktstraat in Den Haag. Met deze ludieke actie willen de partijen aandacht vragen voor de tekort aan genderneutrale wc’s in onze stad.

Slechts maar één
In heel Den Haag zijn er 21 openbare toiletvoorzieningen, waarvan maar 7 in het centrum. Van deze zeven wc’s in het centrum is er slechts één waar ook vrouw terecht kunnen. Den Haag staat niet eens in de top tien van meest gastvrije toiletgemeente. Schande volgens Groenlinks en de Haagse Stadspartij.

Fractievoorzitter Peter Bos: “Het is discriminerend en niet meer van deze tijd dat er voor vrouwen zo weinig openbare toiletten beschikbaar zijn. Meerdere partijen hebben al heel vaak gevraagd om actie. We zijn het nu zat: die toiletten moeten er nu echt komen.”

Mariëlle Vavier, fractievertegenwoordiger van GroenLinks sluit zich hierbij aan: “In een stad als Den Haag moet dit gewoon te regelen zijn. Want niet alleen mannen moeten weleens heel nodig!”

Zijn jullie ook van mening dat er dringend meer genderneutrale wc’s in Den Haag moeten komen?

 

3324 getoond, 88 bekeken

One thought on “Groenlinks & Haagse Stadspartij willen meer genderneutrale wc’s in Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *