Den Haag omgetoverd in De Stijl

Rood, geel, blauwDenHaagDirect heeft een fotowedstrijd uitgeschreven en is opzoek naar de mooiste Mondriaan foto in Den Haag. Een aantal weken geleden wandelden we door de binnenstad van Den Haag.

Het anders zo kraakwitte stadhuis van de Hofstad had een metamorfose ondergaan en was veranderd in Mondriaan-kleuren. Het IJspaleis is getransformeerd in het schilderpalet van Piet Mondriaan.

FietsenWe liepen tussen de dagjesmensen richting het regeringskwartier. Voor de poort van het Binnenhof stonden groepjes jongeren in afwachting van een rondleiding langs het district van het landsbestuur. Er stond een kleine rij voor de viskraam. Op het Ruiterstandbeeld van Koning Willem II zat een zeemeeuw. Hij keek smachtend naar een meneer met een bakje kibbeling. Op de Plaats, naast het beeld van raadspensionaris Johan de Witt, wapperde een aantal vlaggen in de primaire kleuren van De Stijl.

 

MauritshuisWe wandelen richting de Hofvijver. Jong en oud flaneerden over de boulevard langs het water. De rode paardenkastanje langs de vijver hadden nog geen blad. Een gezelschap Amerikanen stonden bij het beeldje van Haags Jantje. Ook de Hofvijver was voorzien van de bekende vlakken en lijnen. Op de gele, rode en blauwe plateaus op het water pauzeerde een aantal koksmeeuwtjes. Een paar zwanen zigzagde tussen de gekleurde vlakken heen.

 

VlaggenDe bankjes rondom het water waren bezet. De kop van de vijver, bij het Mauritshuis, was een ideale plek om foto’s te maken van de gekleurde vlakken in het water met op de achtergrond het eilandje en de Gevangenpoort.

We vervolgden onze route en wandelden over het Plein richting het Spui waar onze tram ging. We wierpen nog een blik op de Bioscoop Pathé Spuimarkt, die eveneens was omgetoverd in de Mondriaan-kleuren.

Wil je nog meedoen met de fotowedstrijd? Dat kan tot 25 april. Kijk hier voor de wedstrijdvoorwaarden.

1428 getoond, 114 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *