Den Haag verwelkomt grootste Stadsboerderij van Europa

foto: Space& Matter Amsterdam

foto: Space& Matter Amsterdam

Stadslandbouw is al enige tijd in opkomst in Den Haag met de komst van steeds meer stadstuinen. Nu wordt dit concept op een hoger plan getild door de bouw van de grootste UrbanFarm, oftewel stadsboerderij, van Europa. Het voormalige Philipsgebouw De Schilde in de Televisiestraat, ooit ontworpen door de grootvader van Rem Koolhaas, gaat dienst doen als boerderij.

Forse dakkas
In het 7 verdiepingen hoge gebouw zullen straks groenten, fruit en vis worden geteeld en gekweekt. Toppunt (letterlijk) is de 1.200 m2 grote dakkas waar gespecialiseerde groenten geteeld gaan worden. In de rest van het gebouw krijgen verschillende ondernemers de ruimte voor het inrichten van duurzame en innovatieve agrarische bedrijven. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor rondleidingen en evenementen.

Bouw
Volgens de directeur van het overkoepelende bedrijf UrbanFarmers, Mark Durno, is het een uitkomst om op deze manier de druk op onze zeeën te verminderen en producten te bieden die zich zo dicht mogelijk bij het punt van consumptie bevinden. De gemeente Den Haag, ondersteunt dit project naar aanleiding van het “Stadslandbouwinitiatief” om de stad te verduurzamen. De bouw is 14 september van start gegaan en duurt tot januari. Naar verwachting kunnen in april de eerste vruchten worden geplukt.

Voor meer informatie bekijk: http://stadslandbouwdenhaag.nl/

1404 getoond, 269 bekeken

One thought on “Den Haag verwelkomt grootste Stadsboerderij van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *