Haags bedrijf ontwikkelt ‘Spotify voor klassieke muziek’ – Primephonic

Het Haagse internetbureau Q42 heeft in samenwerking met een Amerikaans bedrijf de nieuwe muziekapp Primephonice ontwikkeld. Primephonic is een app die wordt gepresenteerd als het ‘Spotify voor de klassieke muziek’ en heeft als doel klassieke muziek van de ondergang te redden.

Primephonic app den haag q42 klassieke muziek spotify

Bron: Persbericht

Afgelopen woensdag heeft Minister-president Mark Rutte in New York de streamingdienst gelanceerd. Bij de lancering werd de persoonlijke playlist van Rutte, die zelf enorm liefhebber van klassieke muziek is, gepresenteerd. Over de app zelf zei Mark Rutte: “Ik hoop echt dat Primephonic heel succesvol wordt, dit biedt zoveel mensen toegang tot klassieke muziek.

Primephonic app den haag q42 klassieke muziek spotify

Bron: https://www.q42.nl/dh/werk/primephonic

Het belangrijkste verschil tussen Primephonic en Spotify is dat Spotify zich vooral richt op popmuziek. Deze muziek is vooral gesorteerd op album, liedje en uitvoerende artiest.

Bij klassieke muziek gaat het om andere zoekresultatem zoals componist, werk, dirigent, orkest, koor en solist. Liefhebbers van klassieke muziek krijgen in deze app onder andere betere geluidskwaliteit, meer achtergrondinformatie en betere zoekresultaten.

Dat laatste is een belangrijke eigenschap, aangezien een klassiek muziekstuk vaak vele uitvoeringen heeft en allemaal verschillende delen.

Op dit moment is Primephonic app in Nederland al meer dan 10.000 keer gedownload. Je kunt naast de app ook gebruik maken van een webplayer. Wie toegang wil hebben tot de ruim 100.000 albums in de database betaalt hiervoor acht euro per maand.

1947 getoond, 65 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *