Haags Ondernemershuis: van Coffee Pitch tot Bootcamp

haags ondernemershuisAlles wat je moet weten en kunnen om een bedrijf te runnen, vind je bij het Haags Ondernemershuis. Of het nu gaat om een advies over starten of doorgroeien, om een training of een vraag over subsidies. De adviseurs hebben allemaal zelf ervaring als ondernemer. Ze staan garant voor praktische antwoorden.

Beter zichtbaar zijn, was één van de redenen om te verhuizen van de Vaillantlaan naar het centrum. Het nieuwe pand is het honderd jaar oude Magazijn Hollandia. Ooit gebouwd als een grootwinkelbedrijf. De naam staat nog in gietijzer op het dak.  Nu zijn er appartementen en kantoren.

Warenhuis Magazijn Hollandia ging roemloos ten onder. Helaas overkomt dat nog steeds onnodig veel bedrijven, vindt voorzitter Paul Ganzeboom van het Haags Ondernemershuis. ‘Ja, 30% van de starters stopt binnen drie jaar en 50% binnen vijf jaar. Allemaal zakelijke en persoonlijke drama’s. Dat valt te voorkomen, als je je goed voorbereidt en  laat adviseren. Bijvoorbeeld bij het Haags Ondernemershuis. Soms is het slim te wachten met starten of om de koers te verleggen als het tegenzit.’

Jullie motto is ‘Jij verdient het!’ Leg eens uit?
‘Ondernemers zorgen voor onze welvaart. Zo simpel is dat: zij verdienen het geld voor zichzelf én voor ons allemaal. Zo’n 40.000 ondernemers in deze stad zijn samen goed voor 90% van de banen in het bedrijfsleven. We moeten zorgen dat ondernemers in topconditie zijn qua kennis en vaardigheden. Ze verdienen het beste advies.’

Welke organisaties vind je in het Haags Ondernemershuis?
‘Wie onderneemt, kan niet om de gemeente heen. Het Ondernemersportaal houdt spreekuur in ons pand. Je kunt er terecht met vragen over regelingen, vergunningen en procedures. Zoek altijd goed uit of iets mag, voordat je er veel energie in steekt en later pas ontdekt dat je geen vergunning krijgt.

Bij vragen over bedrijfshuisvesting, maken we gebruik van de expertise van Steenworp. Verder werken we nauw samen met Ondernemersklankbord, een groot netwerk van ervaren ondernemers die collega’s adviseren. Dat werkt heel goed. Het zijn mensen uit de praktijk die de taal van de ondernemer spreken.’

Kun je een voorbeeld geven van een bijzondere training?
‘Wat denk je van de Ondernemers Bootcamp? In een reeks sessies kom je erachter of je genoeg ondernemers-dna hebt. Heb je al een bedrijf, dan kun je elementaire vaardigheden verder aanscherpen. Na elke sessie heb je nieuwe energie om bedrijf of businessplan een boost te geven.

Bij de Coffee Pitch – Klaarwakker Ondernemen – op vrijdagochtend staat altijd een actueel thema centraal, bijvoorbeeld financieel vooruitkijken of sociale media. Een deelnemer krijgt de kans zijn bedrijf te pitchen. Interesse? Kijk op onze website voor alle netwerkborrels, expertmeetings en trainingen. Van harte welkom!’

Haags Ondernemershuis
Prinsegracht 42-46
ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur.

070-389 81 86
info@haagsondernemershuis.nl.
www.haagsondernemershuis.nl

www.denhaag.nl/ondernemersportaal

Om er zeker van te zijn dat de juiste adviseur aanwezig is en tijd heeft, is het handig om vooraf een afspraak te maken. 

Op zoek naar huisvesting voor uw bedrijf?
Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Neem contact op via de website, info@Steenworp.nl of 070-3141516.

1056 getoond, 34 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *