Haagse Bal – Den Haag heeft zijn eigen bonbon!

DHB_pack_bal2

De Haagse Bal: handgemaakte bonbon en traktatie voor mensen met smaak. Foto: Hans Timmermans Fotografie.

Den Haag heeft eindelijk zijn eigen chocolaatje: De Haagse Bal. Deze bonbon van de Nederlandse Bal-Collectie is gevuld met een Haagse Hopjes Likeur. Dat had je natuurlijk wel kunnen verwachten! De Fair-trade chocolade is afkomstig van het Belgische chocoladehuis Callebaut.

Echt Haags doosje
Met negen Haagse handgemaakte bonbonballen zitten ze in de doosje waarop uiteraard de Haagse ooievaar prijkt. De Haagse Bal wordt vanaf september binnen én buiten de Haagse stadsgrenzen verkocht (o.a. bij VVV Den Haag/Spui). Kijk voor de gehele lijst van de Haagse Bal verkooppunten op de website van de Nederlandse Bal-Collectie.

Wij zijn in ieder geval ontzettend benieuwd hoe het nieuwe Haagse chocolaatje smaakt!

 

5344 getoond, 443 bekeken

5 thoughts on “Haagse Bal – Den Haag heeft zijn eigen bonbon!

  1. Heel aardig idee. Voor taalliiefhebbers en taalpuristen nog de spellingtip, je schrijft dus Haagsehopjeslikeur als een woord, aan elkaar! Het is dus ook een een Haagsehiopjeslikeurbonbondoosje. Eet smakelijk! ;-)

  2. Helaas, de Haagse Ooievaar heeft een slang of paling (daar kunnen we lang over discussiëren) in zijn snavel. Jammer dat de ontwerpers van deze verpakking zich niet echt in Den Haag hebben laten informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *