Haagse boot in de stijl Mondriaan bij Varend Corso 2017 (fotosessie)

DSC_8520
Het Varend Corso is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij boten versiert met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten door de wateren van het Westland, Rijmond en Delft varen. Het drie dagen durende spektakel (4 t/m 6 augustus 2017), welke gepaard gaat met veel muziek en zang, deed dit jaar ook weer even Den Haag aan tijdens zijn zaterdag route door het Westland.

Dennie Christian
De boten waren dit jaar versierd met ruim 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit afkomstig uit de Westlandse kassen. De bonte stoet, van ruim 50 historische schuiten, legt in drie dagen bijna 80 kilometer af. Speciaal voor deze 20-jarig jubileum voer de populaire Duitse Schlagerzanger Dennie Christian mee.  Hij schreef een speciaal nummer voor deze editie van het Varend Corso: ‘bloemen geven kleur aan je leven’.

Niet door Den Haag
In eerste instantie was het plan dat het Varend Corso dit jaar voor het eerst ook het centrum van Den Haag en misschien zelfs Scheveningen zou aandoen. Omdat dit organisatorisch niet helemaal haalbaar bleek te zijn werd toch vast gehouden aan de route zoals deze vorig jaar ook was. Veel Hagenaars en Hagenezen hadden zich om deze reden dit jaar weer verzameld langs de waterkant bij de Uithof. Hier doet de stoet toch even Den Haag aan tijdens zijn vaartocht van Poeldijk naar Kwintsheul.

Mondriaanboot
Ieder jaar is vooral de strijd tussen de verschillende dorpskernen erg voelbaar. Zo zijn er in de hele stoet ruim 41 boten die meedingen voor de publieksprijs. Vooraf zijn de meeste teams vaak al weken bezig met brainstormen, het ontwerpen en het versieren van de boten. Dit jaar vaart er ook een Haagse boot mee met het Varend Corso. De gemeente Den Haag had gekozen voor een Mondriaanboot. De boot was versierd met bloemen in de stijl van Mondriaan. Op de boot speelde een vrolijk jazzbandje die het Haagse festival Jazz in de Gracht promoot.

Don’t worry
De sfeer langs de waterkant was reuze gezellig. Zo hadden veel mensen stoeltjes of picknick kleden meegenomen met coolboxen vol drankjes en lekkere hapjes. Het thema van dit jaar ‘Be Happy’ kwam dan ook prima tot zijn recht met het prachtige weer zaterdag.

Zelf had ik twee favoriete boten. zo vond ik boot 10 genaamd ‘Hakuna Matata’ van stichting Corsoboot Westland erg mooi. De boot was als een soort oerwoud bekleed met prachtige bloemen en de mensen erop speelde een scene na van de Lion King in mooi gemaakte kostuums. Boot 30 van VB Group genaamd “Bruisend” sprong er bij mij ook erg uit. De boot versiert met voornamelijk paprika’s en tomaten had in de boot een creatieve waterval gebouwd en zo nu en dan ging er een water kanon af terwijl de dames op de boot vrolijk erop los danste.

Foto’s Varend Corso 2017

 

3314 getoond, 201 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *