Haagse strand wordt beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelen

2008-Kijkduin-Strandpromenade-1
Het Haagse strand is er voor iedereen om van te genieten. Om mensen met een beperking en families met jonge kinderen tegemoet te komen, gaat de gemeente om die reden het strand toegankelijker maken voor deze doelgroep. Zo kan iedereen bij tropisch warm weer genieten van een heerlijk dagje zon.

Strand wordt toegankelijker
Het Haagse strand toegankelijker maken valt onder 1 van de doelstellingen van de nieuwe Haagse strandnota: Het strand is voor iedereen 2017 – 2022.

Er wordt een betonpad van 70 meter aangelegd die zal lopen bij strandpaviljoen La Cantina (strandslag 12). Zo wordt ook dit gedeelte van het Zuiderstrand toegankelijk voor iedereen. Aan de zuidkant van Kijkduin is tevens een extra betonpad geplaatst.

 

Het Haagse strand beschikt dan over 5 betonpaden. Het doel van deze betonpaden is voornamelijk om het makkelijker te maken voor mensen met een beperking om dichter bij het water te kunnen komen. Uiteraard zijn de paden ook heel handig voor kinderwagens. Van de 5 paden liggen er 2 op het strand van Scheveningen-Bad, 2 op het strand van Kijkduin en 1 op het Zuiderstrand.

Opgelet: aan het einde van het strandseizoen 2016 worden de paden weer verwijderd.

481 getoond, 105 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *