Hagenaartjes als oplaadplaats voor elektrische auto’s in Bezuidenhout

Hagenaartjes bezuidenhout elektrische auto's opladen Jacob Mosselstraat den haag

Foto: Pixabay

Hagenaartjes, de kleine paaltjes met daarop de Haagse ooievaar, krijgen in de Jacob Mosselstraat in de Haagse wijk Bezuidenhout een bijzondere nieuwe invulling. In de straat is de gemeente een proef gestart met tien Hagenaartjes die zijn uitgerust met de techniek die wordt gebruikt voor het opladen van elektrische auto’s.

Het idee om deze paaltjes te voorzien van oplaadpunten is afkomstig van een groep buurtbewoners. Het gebruik van deze methode is mogelijk een oplossing tegen de parkeerproblematiek die ontstaat doordat steeds meer mensen een elektrische auto te rijden. Daar zijn dan ook laadpunten en gereserveerde parkeerplekken voor nodig. Tijdens de proef met de tien Hagenaartjes kunnen twintig parkeerplaatsen worden bereikt, zonder dat daar speciale parkeervakken met een wit kruis voor nodig zijn.

Over de proefperiode
De proef met de Hagenaartjes is tevens bedoeld om te onderzoeken hoe objecten in de schaarse openbare ruimte kunnen worden gebruikt voor meerdere doeleinden. Daarnaast wordt gekeken naar hoeveel er gebruik gemaakt gaat worden van de laadpunten, hoe de paaltjes in de praktijk werken, wat buurtbewoners en gebruikers van deze methode vinden en of er genoeg vrije laadplekken te vinden zijn.

Het is niet eerste keer dat er objecten in de openbare ruimte worden gebruikt als laadpaal. Eerder deed de gemeente al een proef met straatlantaarns als laadpaal voor elektrische auto’s. De proef in de Jacob Mosselstraat duurt tot eind 2018. Als de proef slaagt, is het de bedoeling dat er meer Hagenaartjes worden omgevormd tot laadpaal in Den Haag.

1406 getoond, 78 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *