Hair De Musical swingt in het Zuiderstrandtheater

hair poster

Gisterenavond, 17 maart 2017, heb ik de musical Hair in het Zuiderstrandtheater met een vriendin bezoch. Het was één groot swingend geheel! Als je hem graag nog wilt zien, het is echt eem aanrader: hij draait alleen dit weekend nog in Scheveningen.

Hair Persfoto Schommels

Raffaëla Paton maakt haar musicaldebuut in Hair en zingt de sterren van de hemel. Zij heeft echt zo’n diepe soul stem waar mijn vriendin Catelijn (die zelf zangles krijgt) al bij de eerste noot kippenvel kreeg. Ze won in 2006 niet voor niks het programma Idols. Actrice Lisanne Schut (rol: Jeanie) speelt erg goed. Zij geeft zoveel qua energie, ze spat gewoon het podium af. Blondes definately have more fun.

hair proost

William Spaaij speelt de hoofdrol met zijn personage Berger. Een bijzondere rol in een bijzondere tijdsperiode. Ik ben geboren in 1977, dus ik heb deze tijd totaal niet meegemaakt. Hij heeft een afgetraind lichaam en dat is niet verkeerd om naar te kijken, helemaal gezien het feit dat hij continue een ontbloot bovenlijf heeft ;-)

Maar wie de meeste indruk op mij heeft gemaakt is Juneoer Mers, die speelt de rol van Hud. Wat een rasartiest is dat! Zijn mimiek, dans en interactie met het publiek is geweldig en hilarisch. De show staat bol van verrassingen (letterlijk en figuurlijk…) dus daar vertel ik nog niks over. Alleen al voor de outfits wil je er heen.

De musical begint best chaotisch vonden wij, daardoor zaten wij er niet gelijk in. Dat duurt eventjes en als je er dan in zit, pow! Dus bereid je voor op een knallend begin & go with the flow, net als toen. Denk aan Flower Power, vrije liefde maar ook de Vietnam oorlog. Er is een live band wat het extra speciaal maakt. Van begin tot eind zijn zij onderdeel van het geheel, en hoe. Viool, drumstel, gitaren & een synthesizer.

Hair Persfoto Claude & Violist

Het was mijn eerste bezoek in het Zuiderstrandtheater. Een modern, licht pand vlakbij de zee. Makkelijk parkeren op eigen terrein en je bent gelijk uitgewaaid. De drankjes zijn inclusief vóór & tijdens de voorstelling, dus dat is fijn. Verder is er ruimte genoeg voor iedereen, dus het is niet te druk tijdens de pauze bij de bar. Alles verliep soepel en verzorgd. En de witte wijn die ze schenken (Norton) is ook nog eens lekker. Ik kom zeker terug, maar dan een keer overdag; ik ben benieuwd naar het uitzicht.

hair collage

Zin in een middag of avondje uit dit weekend? Lekker last minute iets leuks doen? Hair De Musical start vanavond nog om 20.00 uur & zondag 19 maart om 14.30 uur. Bestel hier je kaarten & ‘let the sun shine in!!’ Helemaal tijdens dit regenachtige weekend.

(c) Persfoto’s Roy Beusker Fotografie.

2093 getoond, 111 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *