Hello of hallo: wordt er teveel Engels gesproken in Den Haag?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Er is al een tijdje een discussie gaande over de hoeveelheid Engelse woorden die je tegenwoordig op straat in Nederland om de oren vliegen. Ook in Den Haag wordt de discussie behandeld. Zo begon het AD een poll om te meten hoe erg mensen het vonden dat in de winkels en horeca je steeds vaker in het Engels wordt toegesproken. Wat blijkt, bijna driekwart van de stemmers vindt het wel degelijk erg.

Op zaterdag 24 februari 2018 wordt een debat georganiseerd in Sociëteit De Vereeniging over de toekomst van de Nederlandse taal. Onder andere prominente taalkundigen en schrijvers zullen het onderwerp vanuit diverse kanten belichten en behandelen.

Loopt de Nederlandse taal gevaar? Hoe erg vind jij om in Den Haag door personeel van winkels en horeca in het Engels te worden aangesproken? Laat onder de blog een reactie achter!

Groot debat over de toekomst van onze taal 
Tijd: zaterdag 24 februari 2018,  14.30 uur
Locatie: Sociëteit De Vereeniging, Kazernestraat 38b, Den Haag
Organisatie: Stichting Politiek Theater en het Willemsfonds in Gent

Presentatie en debatleiding: René Appel
Deelnemers: schrijvers Geert Van Istendael en Lieke Kézér, journalist Jean-Pierre Geelen, taalkundigen Jenny Audring en Hans Bennis (onder voorbehoud).
Poëtische intermezzo’s : Gepke Witteveen, actrice.
Kaartjes kunnen besteld worden via de website.

1949 getoond, 149 bekeken

2 thoughts on “Hello of hallo: wordt er teveel Engels gesproken in Den Haag?

  1. waanzin. Dit is Nederland nog steeds een souvereine staat met eigen taal. Waarom zouden we niet meer in de eigen taal aangesproken kunnen worden. Als er iets eigens is aan nederland is het de taal wel.

  2. Migranten zijn verplicht de Nederlandse taal te leren. Gelukkig kun je met hen in de toekomst nog in je eigen taal spreken. Veel Nederlanders zijn intussen overgegaan op het Engels. Het congresgebouw heet tegenwoordig World Convention Centre, de kerstmarkt heet Royal Christmas Fair, Op Tilburg University en andere universiteiten wordt in het Engels lesgegeven, de meeste winkels in het Haagse centrum maken reclame in het Engels, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *