Herinrichting Noordeinde: meer plaats voor voetgangers, fietsers en groen

De gemeente Den Haag heeft samen met een werkgroep van belanghebbenden een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van het winkelgebied Noordeinde, Heulstraat en Hoogstraat. Op het Noordeinde verdwijnen 50 van de 68 parkeerplaatsen om ruimte te maken voor voetgangers, fietsers, terrassen en groen.

bron: DenHaag.nl

bron: DenHaag.nl

Heulstraat afgesloten voor verkeer
In het ontwerp is de Heulstraat vanaf de parkeergarage Heulstraat afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat dit deel tot en met het plein voor Paleis Noordeinde onderdeel wordt van het voetgangersgebied binnenstad. Auto’s mogen alleen nog vanaf de Mauritskade het Noordeinde inrijden, met éénrichtingsverkeer tot aan het Paleisplein.

Plein voor Paleis Noordeinde groener
Het plein voor het Paleis Noordeinde moet een verbinding gaan vormen tussen de 2 delen van het Noordeinde en groener worden, zodat het aantrekkelijker wordt om er te verblijven. Bovendien moet het Wilhelmina monument beter tot z’n recht komen.

Inloopbijeenkomst 17 januari 2017
Voor de inrichting van het plein zijn meerdere schetsen gemaakt. De gemeente wil graag weten wat inwoners vinden van de herinrichting van het Noordeinde en de schetsontwerpen voor het Paleisplein. Op 17 januari 2017 wordt daarvoor een inloopbijeenkomst georganiseerd, van 17.00 tot 19.00 uur in de Paleiskerk.

Meer informatie over de inspraak herinrichting Noordeinde, Heulstraat en Hoogstraat vind je hier.

Wat vind jij van de herinrichting van het Noordeinde? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

6877 getoond, 664 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *