Heropening Haags Stadspaleis Het Spaansche Hof op 8 februari 2018

Stadspaleis het spaansche hof den haag heropening

Bron: https://hetspaanschehof.nl/over-ons/nieuws/heropening.html

Op donderdag 8 februari wordt na een flinke restyling Stadspaleis Het Spaansche Hof aan het Westeinde 12 in heropend. Het pand met een statige uitstraling wordt ook wel gezien als één van de best bewaarde geheime plekken van Den Haag, omdat het een beetje verstopt zit midden in het centrum van de stad.

Historie
Stadspaleis Het Spaansche Hof kent een rijke historie. Het pand werd in 1469 gebouwd voor Gerrit van Assendelft, raadsman van Keizer Maximiliaan. Dat het paleia zo’n statige uitstraling heeft, heeft het te danken aan de Spanjaarden. Ruim tweehonderd jaar na de bouw verbouwden zij het pand tot het huidige Stadspaleis, waar onder andere de Spaanse ambassade huisde.

Heden
Anno 2018 heeft Stadspaleis Het Spaansche hof een andere functie. Dit prachtige rijksmonument, beschikt over met tien zalen en een binnentuin. De locatie wordt onder andere gebruikt voor bruiloften, seminars en zakelijke wordt nu gebruikt als locatie voor trouwerijen, seminars en zakelijke bijeenkomsten.

Opening 
De opening vindt donderdag 8 februari 2018 plaats tussen 15.00 en 17.00 uur. Als je daar bij wilt zijn, kun je je inschrijven via deze link.

2534 getoond, 777 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *