Het Nationale Theater presenteert Trojaanse Vrouwen 23 & 24 september

Foto: persbericht

Foto: persbericht

Compagnie couRage presenteert: Trojaanse Vrouwen. In een nieuwe bewerking van de klassieke teksten van Euripides en Seneca vertelt couRage een verhaal over de destructieve gevolgen van oorlog en de vraag: hoe verder als je niks meer hebt? Compagnie couRage is een nieuw internationaal gezelschap onder leiding van Alain Pringels, eerder betrokken bij Toneelgroep De Appel en NTG (Gent). De voorstelling is een mix van theater, dans, zang en live muziek van ud speler Amer Shanati (Syrië).

Kaarten voor Trojaanse Vrouwen zijn te reserveren via www.compagniecourage.eu.

Speeldata:
14 & 15 september – NTGent Minnemeers, Gent, BE
23 & 24 september – Het Nationale Theater, Den Haag, NL
27 september – CC Lokeren, Lokeren, BE
29 & 30 september – Zuiderpershuis, Antwerpen, BE

Over de voorstelling

Hoop is als een vlinder in een ruïne.

Na de vernietiging van hun steden door oorlog wachten vrouwen en kinderen een onzeker lot af. Ze zijn oorlogsslachtoffers overgelaten aan de genade van de vijand. Het verhaal van vier vrouwen. Welke keuze hebben ze? Wat doe je? Wraak nemen? Vluchten? Sterven? Kiezen voor het leven? Hoe vind je hoop en liefde als je verleden weggevaagd werd? Kan de kracht van het leven sterker zijn dan de impact van oorlogen?

In Trojaanse Vrouwen worden meerdere talen gesproken waaronder Nederlands, Engels, Frans, Turks en Arabisch. Toch kan elke bezoeker het verhaal volgen. Trojaanse Vrouwen is een indringende voorstelling geschikt voor 16+. Tekst en regie door Alain Pringels.

Waarom couRage
Voor Compagnie couRage is diversiteit een feit. Zo staan er in Trojaanse Vrouwen meer dan tien culturen samen op het toneel. Ook stellen de spelers vragen bij het idee dat identiteit gebaseerd moet zijn op cultuur, taal, nationaliteit of gender. Door nieuwe perspectieven op klassieke standpunten te verkennen plaatst couRage zich in het middelpunt van een verandering van tijdperk. De komende jaren maakt couRage een cluster van voorstellingen rondom het thema ‘vrouwen en geweld’. Dit najaar speelt couRage in Vlaanderen en Nederland, maar haar ambitie is om door te spelen in de grote steden van Europa.

Met Petra Ball, Jessica Bank, Aïcha Cissé, Aminata Demba, Joke De Winde, Esther Fougère, Dewi Kasmo, Claude Musungayi, Deniz Polatoglu, Marijn Prakke en Amer Shanati.

Meer informatie
www.compagniecourage.eu
www.facebook.nl/compagniecourage
info@compagniecourage.eu

coproducent Stichting LUSU (Rotterdam)
Info@lusu.eu

5880 getoond, 87 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *