Het Paleisplein voor Paleis Noordeinde krijgt een make-over!

Bron: persbericht gemeente Den Haag

Het Paleisplein tegenover Paleis Noordeinde in Den Haag krijgt dit jaar een make-over. Het gedeelte vanaf de Postzegelboom tot aan de Gotische zaal van de Raad van State met daarop het Wilhelminamonument wordt ruimer, krijgt meer groen en er wordt sfeerverlichting geplaatst. Bij de herinrichting wordt de entree naar de binnentuin van Raad van State ook aangepakt, zodat deze beter zichtbaar wordt.

Meer samenhang
Op dit moment worden de straten Noordeinde, Hoogstraat en Heulstraat en het gedeelte van het Paleisplein rond het ruiterstandbeeld aangepakt. Zo ontstaat er meer samenhang tussen de twee delen van het Paleisplein. Deze renovatie past bij het Programma de Kern Bijzonder, waarin de gemeente in het hele hartlijn investeert, van Spui tot Kneuterdijk. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) vertelt er meer over.

“Het plein toont nu grijs en grauw. Bovendien is het monument niet goed zichtbaar en dat is erg zonde. Daarom gaan we dit plein aanpakken, het monument veel beter laten zien en meer vergroenen. Hierdoor wordt het plein veel mooier en aantrekkelijker en wordt verbinding met binnenstad veel natuurlijker. Er komt er een echt groen rustpunt in hartje centrum bij.”

Bron: persbericht gemeente Den Haag

Het wordt verwacht dat de werkzaamheden voor het tweede gedeelte van het Paleisplein na Prinsjesdag 2018 van start zullen gaan. Wat vind jij van de plannen? Laat jouw reactie achter onderaan het bericht.

 

 

5748 getoond, 175 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *