‘Het Schevenings Lied’, wie maakt het mooiste?

Intuition: Winnaar Maatschappijlied 2017 Absolute waanzin bij het ontvangen van de pijs.

Intuition: Winnaar Maatschappijlied 2017 Absolute waanzin bij het ontvangen van de pijs.

Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij trakteren ons allemaal weer op een mooi muzikaal voorseizoen met een hele vette wedstrijd… Wie schijft en performt het mooiste lied en/of de mooiste tekst over de mooiste badplaats… Scheveningen?

200 jaar Scheveningen Bad moet bezongen worden!
In het kader van ‘Feest Aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseren Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018. Popagenda Scheveningen daagt muzikanten, bands en singer-songwriters uit om een song over Scheveningen in het Nederlands of Engels te schrijven. Niet alleen over De Maatschappij als de laatste 2 jaar maar over de mooiste plaats aan de Nederlandse kust. Dit haven-. stranddorp moet toch wel wat losmaken bij menig woordkunstenaar. Wat doet het prachtige dorp aan zee met liedjesschrijvers?
Wij zeggen: maak er een song over! En laat professionele songwriters deze song beoordelen!

Het Schevenings Lied:  hoe werkt het?
IMG_6491 Flecha Moon Finale Maatsschappijlied 2016 by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)
Simpel gezegd: wie schrijft de beste song over Scheveningen? De invulling, muziekstijl, taal (Nederlands of Engels) en tekst is helemaal vrij, zo lang het nummer maar een binding heeft met Scheveningen.
Stuur jouw Schevenings Lied vóór 1 maart 2018 naar info@popagendascheveningen.nl.

Elke singer-songwriter, band of act kan meedoen:
– Professionele songwriters selecteren de beste songs, die doorgaan naar de voorrondes.
– De voorrondes vinden plaats op woensdagen in maart, april of mei 2018.
– De deelnemers krijgen 20 minuten speeltijd om zichzelf of de band te presenteren, inclusief het lied over Scheveningen.
– De deelnemers worden beoordeeld door professionele juryleden: songwriters, producenten van platenlabels, A&R-managers, bookers of programmeurs.
– De winnaar van de voorronde gaat door naar de grote finale.
– Het Schevenings Lied kan een springplank betekenen voor talentvolle bands.
Let op: men mag een Schevenings Lied schrijven voor een andere band/singer-songwriter! 

Prijzenpakket
IMG_6547 Willem Bodhi Finale Maatsschappijlied 2016 by www.ideb.nl (vermelden foto Iwan de Brabander)
De winnaar van de grote finale wint een felbegeerde plek op Parkpop, People Stage van Cultuurschakel. Daarnaast krijgt de winnaar onder andere een speelplek op Vlaggetjesdag en HipFest, stelt De Scheveningse Muziekschuur oefenstudio’s ter beschikking en geeft gitaarspeciaalzaak Max Guitar een grote waardebon cadeau. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie. Dit zijn geen verkeerde prijzen! En zeker voor mensen die in de muziek zitten kunnen hier weer een stap mee verder komen…

Locatie en tijdschema
De voorrondes starten op woensdag 7 maart 2018 en worden gehouden in muziekpodiumlocatie De Maatschappij, Keizerstraat 67De grote finale zal plaatsvinden op een nog nader te bepalen datum in een speciale grote podiumlocatie.

Het Schevenings Lied | Vanaf 7 maart 2018 elke woensdagavond om 20:30 uur | Muziekcafé De Maatschappij | Keizerstraat 67 | Gratis entree | Info: www.facebook.com/PopagendaScheveningen | www.popagendascheveningen.nl | Inzending Schevenings Lied: info@popagendascheveningen.nl

 

2403 getoond, 110 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *