Het verhaal van: Ecocoatings, groothandel in duurzame verf + korting!

Er heerst een goede vibe op de Binckhorst. Iedereen voelt dat het oude industriegebied aan de rand van het Haagse stadscentrum ‘the place to be’ is de komende tijd. Eén van de ondernemers die hier is neergestreken is ecoschilder Ernst de Nobel met zijn (groot)handel in natuurvriendelijke verf. 

‘De Binckhorst, een mooi ruw randje Den Haag’

‘Ik heb gekozen voor de Binckhorst omdat het hier bruist. Als je als ondernemer hier landt en gaat participeren in allerlei initiatieven, voel je dat de Binckhorst een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik hoop wel dat het hier niet al te glad gaat worden. Het ruwe randje van de stad, met her en der die industriële overblijfsels, moet men koesteren en niet weg saneren voor glas en beton’.

Bron: De Hofpas

Bron: De Hofpas

Ondanks zijn voorliefde voor een ruw randje is Ernst in het dagelijks leven vooral bezig met gladstrijken en mooi maken. Ernst is namelijk schilder, een duurzame schilder. En zijn bedrijf Pro Ecocoatings is een groothandel in duurzame verf. ‘Het unieke aan de producten die wij verkopen, is dat ze allemaal een duurzame insteek hebben. Of het nu natuurverf, biobased verf of gerecyclede muurverf is, elk product draagt bij aan het verduurzamen van de verfplas’, aldus Ernst. ‘We zijn trouwens niet alleen een groothandel, ook de particulier die een verantwoorde verf wilt gebruiken, kan bij ons terecht.’

‘Als duurzame schilder ben ik onderdeel van de oplossing’

Ernst is al sinds 1997 actief als zelfstandige in allerlei onderhoudswerk en is van lieverlee steeds meer schilderwerk gaan doen. ‘Ik vind schilderen gewoon een mooi vak. Een aantal jaar geleden ben ik steeds meer duurzaam gaan schilderen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we anders om moeten gaan met onze planeet en haar rijkdommen. Als duurzame schilder ben ik er trots op dat ik deel ben van een oplossing en niet langer deel van het probleem. Ik heb er een hekel aan als mensen zeggen dat het allemaal niet uitmaakt wat we doen, die onverschillige houding helpt ons zeker niet verder’.

Bron: De Hofpas

Bron: De Hofpas

Door zijn wens om steeds duurzamer te werken, stuitte Ernst wel op een probleem. Waar koop je die spullen? Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Maar problemen zijn ook kansen. Potentiële gaten in de markt. Het idee voor Pro Ecocoatings was geboren. ‘Het gevolg van mijn keuze voor duurzaamheid heeft me doen besluiten iets aan de verkrijgbaarheid van duurzame verf te gaan doen, door het zelf te gaan verkopen. Mijn grootste angst was dat ik er inkomsten door ging missen. Maar hier bleek angst een slechte raadgever. Mijn keuze voor duurzame verf heeft me financieel geen windeieren gelegd’.

‘Specialist op het gebied van duurzame verf en wandafwerking’

En Ernst is nog niet klaar. ‘Een van mijn dromen is dat ik gezien word als een van de duurzame specialisten op het gebied van verf en wandafwerking in Den Haag e.o.. Over 5 jaar wil ik een goed lopende groothandel en webshop hebben waar zowel de professional als de consument eerlijke, mooie producten kan aanschaffen. Groeien wil ik zeker, maar dat is in eerste instantie niet alleen gericht op financiële groei. Ik wil vooral impact hebben en duurzaam schilderwerk op de kaart zetten’.

Tot slot de tip van Ernst voor mensen die ook willen ondernemen. ‘Blijf vooral jezelf, ga niets doen waar je niet 100% in gelooft, wees gerust tegendraads, maar wees ook realistisch. Stel jezelf een doel en als blijkt dat dat niet realiseerbaar is, wees dan niet te bang om dat te benoemen. Iets mislukt pas als je het op zijn minst probeert.’

Kijk hier voor het bedrijfsprofiel van ProEcocoatings

Hofpasvoordeel: 50% korting op alle watergedragen hoogglans verf van Copperant. Af te halen in de winkel. Na Pinksteren de gehele week tussen 07:00 en 10:00 uur of op afspraak.

Ook profiteren van deze en nog vele andere voordelen? Vraag De Hofpas dan gratis aan!

2031 getoond, 70 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *