Hijs Hokij stelt eerste plaats in BeNe Liga ijshockey veilig

hijs hokij eerste plaats bene liga playoffs thuisvoordeel
Met een dubbele overwinning in het afgelopen weekend heeft Hijs Hokij de eerste plaats in de competitie veilig gesteld. Door deze eerste plaats heeft de club bovendien het thuisvoordeel te pakken, als straks de play-offs beginnen.

Hijs Hokij – Chiefs Leuven 4-3
In de thuiswedstrijd tegen Leuven moest de focus, na de bekerwinst een week eerder, weer op de resterende wedstrijden in de BeNe Liga komen te staan. De Belgen zijn nog volop aan het strijden voor het laatste ticket in de play-offs. Er stond dan ook een tot op het bot gemotiveerd Leuven op het ijs, die de Haagse ploeg regelmatig in de problemen bracht.

In de achtste minuut namen de Chiefs brutaal de leiding. Enkele minuten later was het Stijn Knoop die de gelijkmaker produceerde, gevolgd door een treffer van Viktor Sjodin in de dertiende minuut. De counter van de Belgen bleef gevaarlijk en voor de eerste pauze stond het nog gelijk. In een niet al te beste tweede periode kwam Leuven op voorsprong en moest Hijs Hokij in de laatste periode vol aan de bak om de punten in Den Haag te houden.

Er waren voldoende mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak enigzins. Aan de andere kant moest Fabian Schotel met regelmaat ingrijpen om de thuisploeg voor een grotere achterstand te behoeden. In de 54e minuut was het eindelijk raak dankzij Oliver Pataky. Zoals al vaker de afgelopen weken zat het venijn in de staart. Raymond van der Schuit zorgde met nog minder dan twee minuten op de klok voor de winnende treffer en de 4-3 overwinning.

Carnaval in Tilburg 
Zondag volgde de uitwedstrijd in Tilburg. Slechts 150 toeschouwers, waarvan bijna honderd Hagenaars, zagen een eenvoudige overwinning van Hijs Hokij. Terwijl de carnavalsoptocht in volle gang was, werd er ook nog geijshockeyd.

De supporters die dachten een glimp van de optocht op te vangen, kwamen bedrogen uit en moesten genoegen nemen met een achttal Haagse goals van Justin van Baarsen, Thomas Roosendaal, Viktor Sjodin, Stace van Bentem, Raymond van der Schuit (3x) en Diordy Vols.

Goalie Cas Neuman hield voor de tweede maal dit seizoen zijn doel schoon. Door deze overwinning is Hijs Hokij niet meer te achterhalen door de rechtstreekse concurrenten. Hierdoor is de club verzekerd van het thuisvoordeel in de play-offs.

Volgende wedstrijd
Aanstaande vrijdag, 16 februari 2018, komt het Belgische Herentals op bezoek. Aanvang van de wedstrijd op de Uithof is om 20.30 uur. Een dag later volgt de laatste wedstrijd in de reguliere competitie uit in Zoetermeer.

1266 getoond, 59 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *