HipFest 2017: van singer songwriter chillen tot mega hard rocken

Hipfest 2017
Op Hipfest 2017 is een grote variatie aan bands op verschillende, verrassende locaties te vinden. Dit zorgt voor een megavette vibe en allemaal happy genietende mensen in de Scheveningse Keizerstraat. Een deel van deze bands zijn bij mij voorbij gekomen, geschoten en beleefd.
Begin met buiten genieten van muziek
De Keizerstraat is altijd al een gezellige straat om te lopen. Heerlijk sfeertje, een oude vissersstraat met verschillende winkels en een hoop gezellige horeca. Van 16:0 0uur tot in de late uurtjes deze straat bedolven onder de muziek. Op zo’n 8 locaties spat de muziek uit de voegen. Bij aankomst loop ik onder een bijna zomerse blauw lucht langs een band die ik al even niet heb gezien. De bluesy folk Dust Bowl Drifters heb ik tijdens Lucy’s Wijsje op De Pier kennis mogen maken. Buiten bij 1900 Aan Zee laten ze de mensen op het terras en de langslopende mensen horen en zien wij ze zijn… Muzikale energie met een folksausje.
IMG_6054 Pat Smith @Op Scheveningen HipFest 2017 by www.ideb.nlVandaag is het met zoveel leuke muziek op zoveel locaties niet mogelijk om alles te zien, dus loop ik wat heen en weer tussen de plekken waar ‘het’ gebeurt. Onderweg kom ik langs DJ Pat Smith, die voor Op Scheveningen eens iets anders doet, dan dat we normaal van hem gewend zijn. Hij staat niet in zijn singer- songwriter, rapper of frontman van Splendid hier. Maar zoals de twee letters voor zijn naam al doen geloven is hij vandaag de man die zijn kunsten op de weels of steel laat horen. Met verfrissende reggaetunes zorgt hij voor een caribische vibe in een deel van De Keizerstraat. Nice!!! Even wat eten nu bij YMCA en dan door naar de rest van het programma.
Gezongen verhalen en rockende gitaren

IMG_6097 Johnny Bruce Muller @Meneer Chocola @HipFest 2017 by www.ideb.nlAangekomen bij Meneer Chocola om te gaan genieten van singer songwriter Bruce Johnny Muller samen met bassist Barend Spaan en percussionist Rob van Berloo. Dit verhaalvertellend, supervet muzikantentrio heb ik voor het laats gezien tijdens een Sofar-sessie in De Paleistuinen. Dus ik weet wat ik een beetje kan verwachten. Bij binnenkomst start singer-songwriter Pyke zijn laatste nummer van zijn set. Lekkere sound ook. Vette stem. Na de laatste woorden van de jonge Pyke is het tijd dat Bruce, Barend en Rob op gaan bouwen. Het is een akoestisch setje dus niet heel veel werk voor de mannen. Ondertussen hoor ik van de toekomstige plannen van Barend. Altijd leuk als iemand lekker met zijn passie bezig is. Na een paar nummers ga ik richting Jor Place waar Bad News zich klaar aan het maken is. Als echte artiesten zijn ze iets later dan gepland maar dat maakt het helemaal goed als ze de beuk erin gaan gooien. Een leuke rockende ‘Hit The Road Jack’ gooien de drie jonge mannen eruit. Cool! IMG_6113 Black Box Red @Op Scheveningen @HipFest 2017 by www.ideb.nlBlack Box Red bij Op Scheveningen is de volgende waar ik erg benieuwd naar ben. Hier gaan even mijn oordoppen uit de tas. Niet voor de herrie maar voor het volume. Een heel vet energiek duo met Eva van Netten op gitaar en vocals en Stefan Woudstra op drums en drums en vocals. Wat een beestachtige vette en strakke composities. Met z’n tweeën zoiets neerzetten, echt heel vet!!!

Rock, rock en rock
De spacy mannen van The HubSchrauber zetten in De Maatschappij op en buiten het podium van het muziekcafé wat vette rocknoten neer. Een nummer dat ik heb meegekregen en dat voelde alsof ik hun nummers al veel langer dan vandaag ken. Naast De Maatschappij speelt Melon Head bij Op Scheveningen hun laatste nummer van de set. Vol klinkende vette rock. Beetje jaren 80 doet het me aan denken. Niet dat ik toen aan de rock zat. Ik zat toen zwaar aan de HipHop, maar de laatste jaren een hoop rockbands gezien en gehoord waarbij Melon Head me hieraan doet denken. Even wachten en binnen no time staat de formatie Laura Palmer bij IMG_6143 Melon Head @Op Scheveningen @HipFest 2017 by www.ideb.nlOp Scheveningen. De naam doet gelijk een belletje bij me rinkelen, de naam van de hoofdpersonage van de, nog steeds, een van de beste series ooit, Twin Peaks. Denkend aan de serie weet ik dus niet wat ik kan verwachten, behalve dat het alle kanten op kan gaan. De mannen zetten in en het gaat niet alle kanten op. Het gaat strak, recht toe recht aan met een hoop passie en rock. Een heleboel rock. Helemaal los. Wat een programmering is het toch weer dit jaar en dan ben ik nog bij zoveel niet geweest en ga nog het een en ander af.

Van trance tot folk tot trance
IMG_6219 Cockney's World of Elastic Snakes @JorPlace @HipFest 2017 by www.ideb.nlTerug in Jor Place staat de formatie Cockney’s World of Elastic Snakes net de eerste tunes te spelen. De gitarist en backing zanger Gijs Ballering is mij al wel bekend van de keren dat ik de megavette formatie van Friend of The Family heb gezien. Dit is dan wel een heel ander iets qua muziekstijl, maar de beleving is erg geen micrometer minder om. De op een jam lijkende, trancy, met alles wat er gespeeld wordt naadloos op elkaar aansluitende muziek laat de beleving van de mannen aan het publiek voelen ‘to the bone’. Op naar weer iets heel anders.
Belle of Louisville staat in een propvolle Maatschappij en hoewel ik er niet helemaal bij kan blijf ik toch een paar songs luisteren en probeer wat foto’s te schieten. Deze band met de trancy stem van Tess Vanderzwet wordt volledig in alle hoeken en gaten ondersteund door de goede band die ze, vanwege het kleine podium, knus om haar heen heeft staan. Nu naar een oude bekende… RagMob bij Barby’s Bar. IMG_6261 Ragmob @Barby's Bar @HipFest 2017 by www.ideb.nlDeze mannen zijn een gegeven, een Scheveningse, Haagse legende op muziekgebied. Niet alleen in de stijl die ze vanavond spelen, hun country, bluegrass, bluesy covers en eigen nummers, maar deze mannen ademenen muziek. Een groot feest is het dan ook achter in de bar op het kleine podium. De dansvloer is niet erg groot maar welk volledig gevuld en niet alleen de dansvloer. Het sfeertje is als altijd hetzelfde, het sfeertje is RAGMOB!
Tumbleweed bij JorPlace is voor mij de laatste in de lange, maar mooie, dag. Heel blij dat ik hier nog ben gaan kijken. Wat een formatie is dit zeg. Waanzinnige beats en sounds, instrumenten en uitstraling. Verschillende stijlen mixen de mannen door elkaar en het publiek gaat helemaal los. Laatste van deze avond maar zeker niet de laatste keer dat ik Tumbleweed op mijn pad zie/hoor komen.
Wat een mooie dag was het Hipfest 2017. Op een paar druppels is het weer net als de verloop van de avond, heerlijk, relaxed en f*cking awesome!

Zo onwijs jammer dat ik The SilverfacesGREEN HORNET band, Fake Billy & The False Prophets, My GirlfriendDarlynThe NavigatorsJellephant & the Phantoms, Snowburner, 2/3, Charlie OrleansBARTEKYellow GrassA BRIGHTER LIGHTMagic Moon, Destructive Penguins en the master afsluiter DJ Camiel Meiresonne niet heb gezien, maar het gezegde is … Iwan, je kunt niet alles zien! Op naar het volgende leuke dat Popagenda Scheveningen ons voorschotelt en volgend jaar…

Dan is het tijd voor HipFest 2018! Hieronder nog een fotoserie van Hipfest 2017.

2283 getoond, 298 bekeken

One thought on “HipFest 2017: van singer songwriter chillen tot mega hard rocken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *