HMC Westeinde morgen op Haagse Markt voor actie “Herken een beroerte”

HMC Westeinde actie beroerte herkennen. Bron foto: HMCOp woensdag 6 september 2017 is HMC Westeinde de hele dag tussen 10:00 en 16:00 uur op de Haagse markt om van bezoekers cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk te meten. Dit is onderdeel van de regionale campagne Herken een beroerte van GGD Haaglanden, HMC, Haga, de Hartstichting, gemeenten en huisartsen, die vandaag van start is gegaan.

Advies op maat
Morgen zijn er verpleegkundigen aanwezig die een vingerprik doen en bloeddruk meten. Aan de hand van de uitslag geven zij bezoekers advies op maat. Ook vertellen zij welke signalen wijzen op een beroerte (moeizame spraak, scheve mond, lamme arm) en wat je dan moet doen (112 bellen).

Met deze voorlichting wil HMC eraan bijdragen dat beroertes zoveel mogelijk worden voorkomen, maar als ze zich toch aandienen, sneller worden herkend en eerder behandeld, zodat (blijvende) schade zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Dat gebeurt nu nog te weinig: ruim twee derde van de Nederlanders herkent de signalen niet en gaat daardoor te laat naar het ziekenhuis (bron: Nederlandse Hartstichting).

2357 getoond, 102 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *