Hofpasreview: 40.000 m² speelplezier bij het Sport en Spel Paleis

Vakantietijd! Een leuke, maar uitdagende periode voor mensen met jonge kinderen. En zeker als je in Nederland blijft. Aangezien ik zelf nog geen kids heb, zie ik het als morele plicht om minimaal 1 keer deze vakantie familieleden te ontlasten, door hun koters mee te nemen voor een gezellig dagje uit. De recente opening van het Sport en Spel Paleis bij de Uithof Den Haag kwam perfect uit. Tijd dus om mijn twee neefjes te verrassen met een portie sportief spektakel.

Sport en spel paleis den haag de uithof

Bron: De Hofpas

Eenmaal op locatie, met uitzicht op het bekende loopbruggetje naar de ingang van de Uithof, steeg het enthousiasme, maar wijzer werden mijn neefjes er niet van. ‘MAAR WAT GAAN WE DOEN DAN!?’ Nou… loop maar naar binnen, tot aan het eind en kijk dan uit het raam naar beneden.

Een paradijs voor kinderen

Tip aan de ouders/begeleiders: bereid je voor op wat komen gaat! Want het is overweldigend. Zodra m’n neefjes (6 en 10 jaar) de speelarena betraden, kreeg ik even geen contact meer met ze. Hun ogen werden groter en de monden klapten open: DUIZENDEN vierkante meters, vol met luchtkussens, glijbanen, hindernissen, sporten en vele andere activiteiten! Kleurrijk, heel divers en super avontuurlijk.

Enigszins bijgekomen van de schrik was het een kwestie van snel omkleden en gaan met die banaan! Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat mijn neefjes niet de sportieve genen hebben geërfd, was daar op dat moment niks van te merken. Rennen, kruipen, klimmen, klauteren, sluipen en glijden. Ineens waren het Olympische atleten. Dafne Schippers had ze niet bijgehouden.

Sport en spel paleis den haag de uithof

Bron: De Hofpas

Sport en Spel Paleis – voor elk kind wat wils

Het Sport en Spelpaleis is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar aan wat voor activiteiten moet je denken? Bijvoorbeeld aan bungees, trampolines, survival- en obstakelbanen, springkastelen, een verkeerstuin én een waterpark met een zwembad en een buikglijbaan. Bij aankoop van munten kan je tevens gebruik maken van de extra activiteiten, zoals Doptone, Tokkelen, Boogschieten, Bumperball, Quad rijden en een Obstacle Run Training.

De waterattracties maakten de belevenis compleet. Ideaal om af te sluiten met wat verkoeling. Wat ook zeer aangenaam was, is dat de locatie semi-overdekt is. Het heeft dus dezelfde temperatuur als binnen. En wil je als begeleider lekker rustig genieten van je spelende kids? Dan is er ook een terras aanwezig, waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt toekijken. Op het terrein loopt voldoende personeel rond. Er is dus altijd professionele begeleiding aanwezig.

Na ongeveer 2,5 uur was de tank wel leeg. Voor nu was het goed. Al met al een zeer geslaagde middag, waarin de kids even niet op aarde waren, maar in een hele andere, wonderlijke wereld. Die combinatie van verbazing, verassing en plezier, daar doe je het voor. Na schriftelijke toezegging dat ik de allercoolste neef ter wereld ben, heb ik ze beloofd later weer een keertje mee te nemen. Het Sport en Spel Paleis ziet ons dus snel weer terug!

HOFPASVOORDEEL: Entree voor kinderen € 6,- (normaal € 9,-)

Review door: Okan Terli 

1175 getoond, 110 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *