Ierse High Kings geven concert in Lourdeskerk op 28 oktober 2018

High Kings ierse band scheveningen lourdeskerk
Ze zijn terug van weg geweest en hoe! Deze Ierse muzikale koningen komen de Scheveningse Lourdes Kerk opnieuw op zijn kop zetten, in High Kings stijl!

Wat een feest was het met The High Kings in de Oude Kerk van Scheveningen-Dorp! En net als vorig jaar kun je er weer bij zijn: de grootste Irish Folkband ter wereld geeft een eenmalig concert op zondag 28 oktober 2018 in de Lourdes Kerk op Scheveningen. Dat gebeurt in het kader van hun wereldtournee rondom hun tienjarig bestaan, dat gevierd wordt met de release van het best of album Decade. De kaarten worden razendsnel verkocht worden, dus wacht niet langer!

The High Kings: The true heirs of Ireland’s folk heritage 
Ierland werd eeuwenlang geregeerd door high kings. Totdat in 1169 hun hegemonie tot een eind kwam. Daarna waren hun heldendaden alleen nog terug te vinden in de wereld van mythen, sagen en legenden.

Tot 2008, toen Finbarr Clancy (zoon van een van de legendarische Ierse ’60s band The Clancy Brothers), Martin Furey (zoon van jaren ’70 zanger Finbar Furey, die met The Fureys meerdere hits in Ierland scoorde), Brian Dunphy en Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan 25 miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) in Dublin The High Kings begonnen. Opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek. In 2017 verliet Martin Furey de band, maar er is een waardige vervanger gevonden in George Murphy.

Fenomenale live band
The High Kings zijn in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year, en hun vier volgende albums bereikten de platinum status. De band stond wereldwijd voor uitverkochte zalen.

Tijdens hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als een fenomenale liveband waar. The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen meer dan dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Publieksparticipatie is gewenst en gegarandeerd.

Koop hier uw tickets
Tickets voor de voorstelling zijn vanaf nu te koop. Wees er snel bij, want de vorige show was volledig uitverkocht!

200 by the Sea wordt georganiseerd door 
Stichting Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee

www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl

1791 getoond, 133 bekeken

One thought on “Ierse High Kings geven concert in Lourdeskerk op 28 oktober 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *