IJspret op Ockenburgh (foto’s)

ijspret op Ockenburgh 06

 

De gemeente twitterde dinsdagmiddag nog vrolijk: De ijsbanen in Ockenburgh & Zuiderpark zijn officieel nog niet geopend, want het ijs is niet dik genoeg. Nog even geduld, dan kan het ijs dik genoeg worden en heeft iedereen langer ijsplezier!  Maar op dat moment werd er op Ockenburgh al uren lustig geschaatst. Ook vandaag was het gezellig druk op de Ockenburghse Koeweide en op de vijver ernaast.

schaatsen verboden 02Van de bordjes ‘De ijsbaan in uw eigen belang niet betreden’ noch van het afgesloten hek trok niemand zich iets aan. En dat gold ook voor de parkeerregels op het landgoed. Massaal stonden auto’s op plekken waar niet mag worden geparkeerd. Voor de automobilisten waren er geen verbaliserende BOA’s, dat was dinsdag wel eventjes anders. Wat beide dagen wel gelijk was, en dat zal ook de komende dagen de schaatspret vergroten, is de ‘foodtruck’ van Kasserie OCK. En als de warme dranken en de lekkere eetwaar uit het busje niet voldoende is, dan is er natuurlijk ook nog Kasserie OCK. Daar kun je terecht voor warmte en gezelligheid. Als je boft zie je dan ook nog het huisroodborstje.

Bovenstaand filmpje is op 28 februari gemaakt. Op 2 maart werd nog een filmpje gemaakt:

Overigens, de gemeente had echt geen ongelijk door te stellen dat je nog niet het ijs op zou moeten gaan. Met iets meer geduld was er een perfecte ijsbaan ontstaan. Nu moet er elke avond een beschadigde vlakte opvriezen met alle bobbels vandien. Maar dat kan de ijspret kennelijk niet deren.

Foto’s: Andreas Dijk

3536 getoond, 422 bekeken

2 thoughts on “IJspret op Ockenburgh (foto’s)

  1. Gemeente Den Haag liet vanochtend via Twitter weten: De ijsbanen in het Zuiderpark en Ockenburgh zijn helaas niet van goede kwaliteit, doordat er de afgelopen dagen al op is geschaatst. We openen de ijsbanen om deze reden niet officieel en het betreden is op eigen risico.

  2. De koek-en-zopie-bus is vandaag buiten gebruik. De harde, koude wind staat pal op het uitgifteluik en dat kun je het personeel niet aandoen. Maar in Kasserie OCK kan allerlei lekkers worden genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *