In 2025 elke vijf minuten trein op traject Den Haag – Rotterdam

den haag - rotterdam trein

Foto: Mx1991 (via https://commons.wikimedia.org/)

De overheid gaat in de komende jaren ruim 300 miljoen euro uitgeven om het spoor tussen Den Haag en Rotterdam geschikt te maken voor veertien treinen per uur. Op dit traject moet in 2025 elke vijf minuten een trein rijden. Het gaat om een dienstregeling met acht intercity’s en zes sprinters per uur tussen beide steden.

Volgens Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) is deze investering nodig omdat het reizigersaantal flink toeneemt in de Randstad de komende tien jaar. Een belangrijk onderdeel van deze investering is het traject tussen Rijswijk en Delft-Zuid uit te breiden van twee naar vier sporen. Ook de stations op de route worden aangepast zodat treinen makkelijker en sneller kunnen aankomen en wegrijden.

Wat vind jij van deze investering voor het traject Den Haag – Rotterdam? Een goed plan of moet er worden geïnvesteerd in andere trajecten? Laat het weten in een reactie!

1029 getoond, 65 bekeken

One thought on “In 2025 elke vijf minuten trein op traject Den Haag – Rotterdam

  1. Helaas worden de sporen tussen Delft en Schiedam niet verdubbeld en ontstaat daardoor een flessenhals. De staatsecretaris vindt deze verdubbeling nu te duur en wil het geld elders besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *