Informatieavond prostaatkanker & seksualiteit – 2 nov, HMC Antoniushove

HMC logoProstaatkanker is één van de meest voorkomende kankervormen bij mannen. Jaarlijks krijgen 11.064 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Na deze diagnose gebeurt er veel op lichamelijk en geestelijk gebied. Dit kan invloed hebben op seksualiteit en intimiteit binnen een relatie. Hoe ga je daar mee om? En hoe maak je dat bespreekbaar? Deze en andere vragen worden besproken tijdens de informatieavond “Prostaatkanker & seksualiteit”.

U bent van harte welkom op donderdag 2 november 2017 van 19.00 tot 22.00 uur in de Mgr. van Steezaal, 2e etage in HMC Antoniushove.

De avond bestaat uit een drietal lezingen en de mogelijkheid tot speeddaten met specialisten en andere zorgverleners.

De lezingen
De volgende onderwerpen komen deze avond aan de orde: “Erectiestoornissen na behandeling van prostaatkanker”, “Seksuele disfunctie en relatieproblemen na prostaatkankerbehandeling, de gewenste zorg vanuit het oogpunt van patiënt en partner” en “Intimiteit en seksualiteit opnieuw ontdekken na prostaatkanker”. De lezingen worden verzorgd door dhr. G.J. van der Wielen, uroloog, mw. E.M. Krouwel, arts in opleiding tot uroloog & onderzoeker en dhr. A.C. van Houwelingen, psycholoog. Allen zijn verbonden aan HMC.

Speeddaten
Soms is het moeilijk om vragen te stellen tijdens een informatieavond. De vragen kunnen persoonlijk zijn en soms wat beladen. Daarom kunnen bezoekers tijdens de informatieavond prostaatkanker speeddaten met artsen en andere zorgverleners. Dit geeft de mogelijkheid om een vraag te stellen aan een zorgverlener in een één-op-één setting.

Aanmelden
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Inloophuis Haaglanden en de Prostaatkankerstichting.

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp is van harte welkom. Aanmelding is kosteloos maar wel noodzakelijk. Dat kan via telefoonnummer: 088 979 43 43 of per email: activiteiten@haaglandenmc.nl.

Meer informatie over deze avond kunt u vinden op: www.haaglandenmc.nl/agenda

2134 getoond, 47 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *