Is het met DenHaagDirect gedaan?

November 2013 werd ik blogger bij DenHaagDirect. De site had 40.000 unieke bezoekers per maand, vertelden Jeroen Mann en Michael Nijdam in restaurant Hudson in de Aert van der Goesstraat. Daar was ik van onder de indruk. Sindsdien ging het alleen maar crescendo, naar 80.000 of meer.

Ik begon enthousiast stukjes in te sturen. Het leek me vooral leuk door middel van het blog in het Haagse leven te duiken. Zou het mogelijk zijn de ambassadeurs te spreken te krijgen en de kunstenaars van Den Haag? Dat bleek inderdaad mogelijk te zijn. Ik had het ene gesprek na het andere met de ambassadeurs en bij de kunstenaars kwam ik nog makkelijker binnen.

Hongaarse winkel
Ook had ik de gelegenheid af en toe iets onverwachts te doen. Zo sprak ik met de eigenaar van de Hongaarse winkel in de Valkenboslaan, Tamás Fülöp. Het lijkt een onopvallend zaakje, maar daarmee vergis je je behoorlijk. Voor Hongaren in Nederland en jonge Hongaren die naar het westen wilden trok de zaak als een magneet. Mijn verhaal werd bijna 10.000 keer bekeken, zie ik als ik terugkijk. Ik vermoed vooral in Hongarije.

Fouten bij Einstein
Een ander verhaal dat goed gelezen werd was het verslag van de Spinozafilm gemaakt door Robin Lutz. Later maakte hij ook films over Hendrik Willem Mesdag en Escher, waar ik ook heen ging. En ik ging naar de persbijeenkomsten van diverse musea. Ik sprak met Henk Dorrestijn, die fouten had gevonden in Einstein’s relativiteitstheorie. Ook goed bekeken, ik vermoed ook door mensen die ‘Einstein’ googelden. Als ik geen blogger was geweest, was dat allemaal niet gebeurd.

De mensen op het kantoor waren leuke en enthousiaste mensen, die mijn stukken secuur nakeken en mooi vormgaven. Van hen kreeg ik ook af en toe een goede tip.

Iemand instappen
En nu hoor ik ineens dat de site gaat stoppen, tenzij er iets bijzonders gebeurt. Dat zou natuurlijk heel zonde zijn. Naar mijn gevoel zit er zoveel power en ervaring bij de site dat er wel iemand in moet gaan stappen. Er zijn in Den Haag en omstreken voldoende kapitaalkrachtige mensen die mee willen helpen aan de continuering van deze vorm van nieuwsvoorziening van onderop, lijkt me.

 

 

3913 getoond, 176 bekeken

2 thoughts on “Is het met DenHaagDirect gedaan?

  1. Beste Jeroen en bloggers. Als het doek dan echt valt – en ik hoop heel erg dat dat niet gebeurt – dan nodigt Den Haag FM alle bloggers uit om eens te komen praten over mogelijkheden om je werk voort te zetten bij ons. Geen lijkenpikkerij! We hopen echt dat deze site blijft. Maar we zien het enthousiasme van jullie en staan open voor gesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *