Janneke’s filmsmaak in Filmhuis Den Haag: ‘Tampopo’ op di 12 juni 2018

filmhuis den haagCulinaire liefhebbers opgelet! In deze tweede editie van Janneke’s filmsmaak staat een avant première van de gerestaureerde klassieker Tampopo centraal.

Janneke’s filmsmaak
De Haagse Janneke Vreugdenhil is culinair journalist. Ze schrijft onder andere een wekelijkse kookcolumn in NRC Weekblad. In deze nieuwe, smakelijke reeks serveert zij een veelzijdig cinematografisch menu waarop voor ieder wat wils te vinden is: van klassieke eetfilms tot actuele voedseldocumentaires. Daarna gaat ze in gesprek met de zaal over de thema’s die aan de orde komen in de film.

Tampopo

In deze komedie schieten een chauffeur en zijn bijrijder de jonge weduwe Tampopo te hulp die een winkel heeft waar noedelsoep wordt verkocht. Tot haar klanten behoren buurtbewoners en bandieten. Samen proberen ze de perfecte noedelsoep te maken. Regisseur Jûzô Itami geeft met Tampopo een aardig kijkje in de Japanse keuken en weet de zoektocht weer te geven met humoristische scenes uit het leven van een jonge gangster-levensgenieter. Toen de film uitkwam in de jaren tachtig was iedereen het erover eens dat Itami een meesterwerkje had gemaakt.

Praktische informatie

Regie: Jûzô Itami
Duur: 114 minuten
Land: Japan
Taal: Japans
Ondertitels: Nederlands
di 12 juni 19:00  20:54 Zaal 5
Tickets bestellen

3414 getoond, 82 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *