Jeugd vermaakt zich met Levend Stratego in Sportpark Boswijk

Levend Stratego sportpark BoskampAfgelopen maandag waren de kinderen uit Leidschenveen-Ypenburg door Lynx Korfbal uitgenodigd op Sportpark Boswijk voor een spel “Levend Stratego”, een spel dat veel mensen nog kennen van het schoolkamp. Met ruim 20 kinderen – wat een opkomst! – gingen de kinderen van start en bouwden ze langzaam op naar het uiteindelijke spel.

De kinderen begonnen met een “team-tikkertje”, best even verwarrend als je iedereen van het andere team mag tikken en zij jou ook…. Maar gelukkig kwamen er in de volgende ronde kaartjes bij, zodat duidelijk was wie er won en wie er nu precies verloor bij het tikken.

Vlaggetjes stelen
Toen het de deelnemers duidelijk was hoe het “tik”-gedeelte van het spel gaat, konden zij verder met het stukje vlaggen stelen. Al snel bleek dat team “lintjes” veel sterker was. Daarom werden de teams flink door elkaar gehusseld en werden de teams meer aan elkaar gewaagd. Helaas voor de “witten” wisten zij elke keer net niet te winnen en gingen de “lintjes” er met de overwinningen vandoor.
Na deze vakantietraining met Levend Stratego kregen de deelnemers nog een lekker glaasje limonade en konden zij in de kantine nog even naspreken.

Volgende week weer cool vakantiespel
Volgende week zijn de kinderen uit Leidschenveen-Ypenburg opnieuw welkom voor een cool vakantiespel. De vereniging wilde alvast verraden dat het op een andere locatie in het stadsdeel gespeeld zal worden en dat je een zwart T-shirt aan moet trekken. Verder blijft het (tot zaterdagavond 20:00 uur) nog een geheimpje… Hou daarom de website van de vereniging goed in de gaten!

Klik hier voor meer foto’s van de activiteit.

1550 getoond, 47 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *