JONG KORZO zoekt danstalent: 15 en 22 september selectiedagen CROSSTOWN

Op zaterdag 15 en zaterdag 22 september 2018 organiseert JONG KORZO selectiedagen voor het talentontwikkelingstraject CROSSTOWN. September, de ‘aftrapmaand’, is in volle gang. Scholen zijn gestart en ook het theaterseizoen is geopend. Tijdens het UIT Festival lieten de CROSSTOWN dansers zien wat ze in huis hebben. Voor Haagse jongeren vanaf 14 jaar is het mogelijk om, net als deze dansers, hun danstalent te ontwikkelen. Tijdens de selectiedagen krijgen zij de kans een plekje te veroveren binnen CROSSTOWN.

JONG KORZO selectiedagen danstalent 15 en 22 september 2018

Met televisieprogramma’s als Dance, Dance, Dance, Time to Dance en Dance as One is dansen in Nederland nog steeds razend populair. Al 12 jaar biedt Jong Korzo in Den Haag het traject CROSSTOWN aan. Dit is een project waar jongeren kennis kunnen maken met de stijlen urban, hiphop, modern, theater en cross-overs tussen deze stijlen. Maar, volgens de dansers is CROSSTOWN meer dan dansen alleen. CROSSTOWN is voor hen een grote familie waar zij niet alleen de kans krijgen om zich te ontwikkelen in dans. Ook kunnen zij creatief bezig zijn door zelf een choreografie te bedenken.

CROSSTOWN lessen

De lessen worden gegeven door choreografen die geselecteerd worden door KORZO. Op basis van leeftijd en/of niveau worden de jongeren ingedeeld in verschillende groepen. Voor jongeren vanaf 14 jaar is er CROSSTOWN I t/m III. Het cijfer spreekt voor zich: CROSSTOWN I heeft 1x per week les en CROSSTOWN III danst 3x per week. De jongens en meiden van CROSSTOWN III maken ook voorstellingen met professionele choreografen. In welke groep de dansers terechtkomen wordt bepaald tijdens de selectiedagen. Sinds vorig jaar bestaat ook CROSSTOWN 10 t/m 14 jaar. Deze groep heeft 1x in de week les.

Selectiedagen JONG KORZO

Tijdens de Selectiedagen volgen de dansers diverse workshops waarin ze kunnen ontdekken of CROSSTOWN bij ze past. Op de eerste dag, 15 september, word gekeken welk niveau geschikt is. Op de tweede dag, 22 september, zal gekeken worden of het geselecteerde niveau past óf doen de dansers auditie voor de productiegroep CROSSTOWN III. Zowel de selectiedagen als de lessen door het jaar heen vinden plaats in Korzo theater in de Prinsestraat in Den Haag. Opvragen van meer informatie of aanmelden kan via crosstown@korzo.nl, via tel. 06 81 28 09 87 of via de website: www.jongkorzo.nl/selectiedagen.

JONG KORZO

JONG KORZO maakt onderdeel uit van KORZO, dat bekend staat als een avontuurlijk podium voor jonge, getalenteerde artiesten in het oude stadshart van Den Haag. KORZO is daarbij een van de belangrijkste moderne dansproducenten in Nederland. Het theater maakt zich hard voor het signaleren van talent. JONG KORZO focust zich op het Haagse jonge publiek en houdt zich onder andere bezig met talentontwikkeling, cultuureducatie op scholen en het presenteren van voorstellingen voor kinderen en jongeren.

4717 getoond, 55 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *