Kamperen op de Buurtcamping 2017 in het Zuiderpark – Dag 2 (foto’s)

20170708_165344Afgelopen zaterdag kon je in mijn verslag van dag 1 al lezen over de bijzondere buurtcamping in het Zuiderpark. Ook op tweede dag (9 juli 2017) ben ik namens DenHaagDirect aanwezig om verslag te doen.

Pannenkoeken op de kinderboederij
Na mijn terugkomst van huis, om even te douchen, word ik op het campingterrein direct aangesproken door Renate met de vraag of ik mee wil doen aan de speurtocht. Renate is Akela bij scouting groep Rustenburg, welke op de buurtcamping verschillende activiteiten organiseren waaronder levend stratego, elke avond een kampvuur en vandaag dus een speurtocht. De speurtocht eindigde na een gezellige wandeling in de kinderboerderij van het Zuiderpark. Speciaal voor deze gelegenheid had de kinderboerderij een mooi terras gemaakt waar de deelnemers van de camping gratis pannenkoeken konden eten.

Nieuwe ontmoetingen
Onder het motto “praat ook eens met je buurman of buurvrouw”, schuif ik even aan bij de familie Barbier. Zij staan op de camping met hun zoontje Lucas. “Wij wonen aan de kant van de Melis Stokelaan en het is de eerste keer dat wij met onze zoon gaan kamperen. Het is een mooie test om te kijken of we vaker willen gaan kamperen met het gezin”. Al gouw neemt Lucas het gesprek enthousiast over. “Het is onwijs leuk hier!, ik heb net met mijn buurjongen Jim (die hij hiervoor nog niet kende) een waterballonnengevecht gehouden en gisteren hebben we bij de voorleesheks een mooi boek gekregen”. Op de vraag of ze echt iets missen op de camping dat ze thuis wel hebben, wordt er bijna synchroon geantwoord: “stromend water!”.

Tijd voor ontspanning
Het is zo druk bij het tentje van Nathalie dat je gewoon een afspraak moet maken om aan de beurt te komen. Nathalie verzorgt in haar tentje namelijk stoelmassage’s voor alle campinggasten. Onder het genot van prachtige klanken, die verzorgd worden door “Monsieur Renard” op zijn steel tongue drums, kan iedereen heerlijk even ontspannen. Ondertussen is op het terrein van alles te beleven. Kinderen die op grote skelters rijden of lekker kunnen knutselen waardoor ze zich prima vermaken, gratis popcorn met limo en volwassenen die ondertussen gezellig verder met de buren kennis maken.

De BBQ staat aan!
De organisatie had voor mij ook een taak bedacht. Met de megafoon in mijn hand mocht ik over het terrein lopen en campinggasten erop attenderen dat de barbecues zijn aangestoken. De laatste avond was het een enorme gezellige drukte rond de barbecues, want bijna iedereen kwam lekker zijn eigen vlees of vis erop gooien. Genietend van een wijntje, stokbrood met kruidenboter en muziek, verzorgd door singer-songwriter Paul Dudink op zijn gitaar, werd gezamenlijk gegeten en gelachen. Ondanks dat iedereen zijn eigen eten had meegenomen, werd bijna alles onderling genuttigd. Het is een prachtig gezicht hoe mensen die elkaar eigenlijk nauwelijks kennen in zo’n korte tijd al een hechte groep vormen.

Inpakken met tegenzin
Het is erg jammer dat de Buurtcamping maar 48 uur duurt en dat gevoel krijg ik ook een beetje bij de meeste gasten. Zit je er net lekker in en heb je je draai een beetje gevonden, moet je alweer je tent afbreken! De Buurtcamping werd groots afgesloten met een bingo. Van alle goederen die over waren werden leuke pakketjes gemaakt en die kon je dan winnen. Na de bingo hielp iedereen zoveel mogelijk met alle goederen centraal te verzamelen en dropen de campinggasten langzaam af naar huis.

Volgend jaar weer aanwezig!
Tot slot heb ik nog even met de campingbeheerders gepraat. “Wat een geslaagde eerste buurtcamping in het Zuiderpark, natuurlijk hebben we wel verbeterpunten maar als je ziet hoeveel mensen en verschillende culturen hier de afgelopen dagen hebben samengewerkt als één gemeenschap, dan kun je toch alleen maar trots zijn”. Ook ik pak mijn tent in en rij voldaan naar huis om vervolgens lekker te douchen en op de bank te ploffen. Naar mijn idee was de camping ook een groot succes en ik raad iedereen, die in de buurt woont, zeker aan om volgend jaar ook te komen!

Voor meer informatie bezoek de website van de buurtcamping Zuiderpark.

Foto’s dag 2

3486 getoond, 250 bekeken

4 thoughts on “Kamperen op de Buurtcamping 2017 in het Zuiderpark – Dag 2 (foto’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *