Keert Den Haag Sculptuur terug naar het Lange Voorhout?

Foto: Pixabay

Het was altijd een prachtig aanzicht op het Lange Voorhout; uitzonderlijke, imposante kunstbeelden in alle vormen en maten te midden van het prachtige groen van het Lange Voorhout.

Traditie
Kunstliefhebbers, winkelend publiek en de doorsnee passant konden sinds 1998 jaarlijks genieten van de beeldententoonstelling Den Haag Sculptuur. Bijna twee decennia was het een traditie, totdat het jammer genoeg in 2016 plots ophield te bestaan. Het huidige stadsbestuur heeft vorige week echter bekendgemaakt dat een terugkeer weliswaar mogelijk is.

Thomas van Haren, hoofd galerie van Pulchri Studio ziet grote mogelijkheden in een terugkeer: “De Haagse kunstscene is fantastisch veelzijdig. Deze kunstenaars tonen zelden hun werk aan het publiek middels grote culturele evenementen in eigen stad. Ook zien we kansen in de samenwerking met bijvoorbeeld de geweldige kunstacademie die we in onze stad hebben.”

Renovatie Binnenhof
Ook in het kader van de renovatie van het Binnenhof zou het volgens van Haren een goed idee zijn om de beeldententoonstelling nieuw leven in te blazen: “Met het oog op het sluiten van het Binnenhof, is het belangrijk evenementen te organiseren in de directe omgeving ervan.”

Hoe denk jij over een terugkeer van Den Haag Sculptuur? Laat onder de blog een reactie achter!

7316 getoond, 115 bekeken

2 thoughts on “Keert Den Haag Sculptuur terug naar het Lange Voorhout?

  1. Den Haag Sculptuur hoort bij Kunst en Cultuur in Den Haag, op het Lange Voorhout. Den Haag Sculptuur is meer dan een verrijking voor de ruimte en de geest.

  2. Ik vind het toch wel heel erg belangerijk dat het weer terug komt,
    aangezien Den Haag toch wel de stad is van de kunst, cultuur en geschiedenis!
    Het hoort er gewoon bij, en het is gewoon echt heel erg leuk voor mensen die over het Lange Voorhoud lopen om te zien.
    Dus zoiets moet gewoon blijven, niet verwijderd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *