Kinderhelden gedecoreerd tijdens Nationale Heldendag in Madurodam (video)

Op 17 november 2017 werd in Madurodam de Nationale Heldendag georganiseerd, een initiatief van het Carnegie Heldenfonds. Tijdens deze bijzondere dag ontvangen verschillende helden, die – vaak met gevaar voor eigen leven – het leven van een medeburger hebben gered, een onderscheiding.madurodam

In totaal zullen negen Nederlanders vanuit de Kanselarij der Nederlandse Orden, de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en het Carnegie Heldenfonds worden gedecoreerd, waaronder voor het eerst ook drie kinderhelden.

Onze reporter was te gast bij de eerste Nationale Kinderheldendag. Uniek element van deze dag is de viering van de Nationale Kinderheldendag, georganiseerd door Madurodam.

madurodamTijdens deze viering zijn de drie kinderhelden samen met enkele andere jongeren (17 jaar) uit heel Nederland in het zonnetje gezet, vanwege hun rol als inspiratiebron voor andere kinderen. Hun namen zijn in het bijzijn van honderden kinderen vereeuwigd worden in het bronzen beeld van George Maduro, naamgever van Madurodam en oorlogsheld uit de Tweede Wereldoorlog.

 

2047 getoond, 26 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *