Koningin Máxima opent Endometriose in Balans expertisecentrum

Endometriose in Balans expertisecentrum opening koningin maxima

Archieffoto: Robert John Hendersonm ©Hendershots

Op donderdag 15 maart 2018 komt Koningin Máxima het expertisecentrum Endometriose in Balans in HMC Bronovo openen.

Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies, dat normaal gesproken aan de binnenkant van de baarmoeder zit, zich ook buiten de baarmoeder in de buik bevindt. Dit veroorzaakt zeer pijnlijke menstruaties, die later overgaan in dagelijkse buikpijnklachten. Endometriose kan daarnaast blaas-, nier- en darmfuncties verstoren.

In het expertisecentrum behandelen we endometriose door een holistische aanpak en in multidisciplinaire behandelteams. De patiënt heeft daarbij de regie over haar eigen behandelplan. Initiatiefnemers zijn gynaecologen drs. Maddy Smeets, dr. Johann Rhemrev en dr. Jim English.

Zij werken nauw samen met de medisch specialisten en verpleegkundigen van HMC. Voor wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties werkt het centrum samen met de afdeling gynaecologie van het LUMC en met de Medical Delta, waar onder andere de TU Delft deel van uitmaakt.

Op de dag van de opening van het expertisecentrum is er ook een symposium over de medische en sociale gevolgen van de ziekte. Na de opening krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het expertisecentrum Endometriose in Balans spreekt zij met artsen en patiënten. De opening is tijdens een bijeenkomst voor genodigden.

2702 getoond, 1147 bekeken

3 thoughts on “Koningin Máxima opent Endometriose in Balans expertisecentrum

  1. Ik sluit me aan bij de andere reacties. Endometriose is weefsel in de buikholte wat verklevingen van organen, ontstekingen en bij velen pijn en ongemak veroorzaakt.
    Dit weefsel is iets anders dan Baarmoederslijmvlies.

  2. Als je endometrium (baarmoederslijmvlies) naast endometriose onder een microscoop legt, zijn er meer verschillen dan overeenkomsten. Endometriose is geen ziekte van de baarmoeder inderdaad en vervelend dat nu weer de foute info wordt verstrekt.

  3. Endometriose is alleen geen baarmoederslijmvlies wat zich buiten de baarmoeder bevindt, dit is een zeer achterhaalde uitleg.

    Het is weefsel wat lijkt op baarmoederslijmvlies, maar zeer verschillend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *