Koningsnacht Den Haag groots gevierd tijdens Life I Live 2018 (Foto’s)

DSC_5205Ook dit jaar werd Koningsnacht in het centrum van Den Haag weer groots gevierd. Voor een ieder was er wel wat te beleven, met maar liefst 9 podia en allemaal verschillende muziek stijlen. Voorgaande jaren was ik voornamelijk van podium naar podium aan het rennen om zo veel mogelijk vast te kunnen leggen. Hierdoor was er voor mij geen tijd om zelf echt te genieten van de muziek en het festival. Mede hierdoor heb ik besloten het dit jaar iets rustiger aan te gaan doen tijdens het Life I Live festival.

Na het bestuderen van het programma en het beluisteren van de verschillende bandjes op YouTube heb ik besloten om mij vooral te gaan richten op vier podia. Podium 1 en 2 op het Lange Voorhout en het podium op de Hofplaats en bij de Hofvijver. Ook heb ik van te voren, op het tijdschema, mijn route bepaald op basis van de bands die ik wilde beluisteren. Toen ik op Koningsnacht mijn perspolsbandje ging ophalen was ik dus goed voorbereid en kon ik op mijn gemak mijn lijstje afwerken.

schemaKN18

Supersonic Blues
Ik begin mijn avond bij het Hofplaats podium met Supersonic Blues. De Haagse formatie is een relatie nieuwe band, althans in die zin dat veel mensen de groep nog niet lijken te kennen. En dat terwijl de heavy psychgroep groovet als de beste. Met hun muziek geinspireerd uit de jaren ‟60 en ‟70 van onder andere Jimi Hendrix, Blue Cheer en the MC5, maakt de band vette jams met een vleugje funk n’ soul! Het instrumentale powertrio verrastte me in positieve zin en was daardoor een leuke opening voor een veel belovende avond.

Hofvijver podium
Ik vervolg mijn weg naar Convoi Exceptional die op het Hofvijver podium optreed. De Rock en Roll band, bestaande uit vier personen, spelen er op los alsof hun leven er vanaf hangt. Deze jongens weten echt hoe ze een kolkende mensenmassa moeten creëren. Zwetende dampende energieke improvisatieklanken en pompende beats gecreëerd door drums, een percussie, een bas en een saxofoon. Hun motto is dan ook; Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen.

DSC_5519

Na Convoi Exceptional komen ineens mannen in gilletjes met baarden en tattoos het podium op lopen. De vijfkoppige Haagse band Small Time Crooks, met hun akoestische gitaren, contrabas, banjo en een wasbordje inclusief toeters en bellen, zijn zelf erg down to earth maar vallen met hun uiterlijk behoorlijk op. Ze spelen een mix van ouderwetse Amerikaanse folks muziek en de Engelse skiffle dat bij het publiek zichtbaar gewaardeerd wordt. De band werd in 2016 op onze website al eens uitgeroepen tot de leukste band uit Den Haag en nu ik hun live gezien heb kan ik dat best begrijpen.

DSC_5873

Pappie & Philly
De hoofdact van deze avond is in mijn ogen een optreden van Kraatje Pappie op het Lange Voorhout. Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) is een van de meest succesvolle rappers uit Nederland. Waar Kraantje ook is, hij weet elk feest helemaal op z’n kop te zetten en zo dus ook vannavond op het Life I live festival. Het plein voor het podium stond dan ook helemaal vol met uit hun dak gaande springende mensen die genoten van zijn optreden.

DSC_5959

Terwijl het optreden van Kraantje nog volop bezig is begint op podium 2, even verder op op het Lange Voorhout, het optreden van Pete Philly. De Arubaans-Nederlands zanger en rapper, echte naam Pedro Philip Monzón, moest in 2011 stoppen met optreden omdat hij de ziekte van Lyme had. Nu 7 jaar later staat Pete gelukkig weer op het podium met nieuwe muziek waarmee hij vol energie zijn carrière weer oppakt. I vind het super cool dat hij met zijn verslavende mix van jazz, funk, soul en 90’s hiphop vanavond optreed op het Life I live festival. Hopenlijk is zijn single ‘Come Together’, die hij begin dit jaar uitbracht, een veelbelovende voorbode voor nog meer heerlijke singles en misschien een derde soloalbum.

DSC_6120

Jean Paul Rena & the space invaders of the unknown
Terwijl ik eigenlijk onderweg was naar het optreden van Death Alley op de Hofplaats wordt mijn schema toch plotseling in de war geschopt als ik langs het Hofvijver podium loop. Haagse bluesgigant Jean Paul Rena trekt namelijk mijn aandacht. Opgegroeid in een kunstenaars familie is hij een blues en gitaar verslaafde vanaf de eerste dag die hij zich kan herinneren. Al zijn helden waren grote gitaristen als Jimi Hendrix, Muddy Waters, B.B. King, Eric Clapton & Stevie Ray Vaughan. Jean Paul Rena’s muziek is te omschrijven als een emotievolle mix van Blues, Roots Music en Rock & Roll. Zijn musicale ondersteuning van vanavond is alles behalve unknown te noemen, want voor dit optreden had hij namelijk zijn zoon Kit Carrera van de band The Deaf en zeer bekende gitarist Remco Visker bij zich.

DSC_6453

Een primeur op het Life I live festival
Son Mieux kan je omschrijven als ouderwets catchy en toch ook weer helemaal van nu. Son Mieux begon in 2015 als soloproject van de Haagse Camiel Meiresonne, die eerder als toetsenist speelde in Soul Sister Dance Revolution en als zanger in All Missing Pieces. Aanvankelijk wilde hij gaan optreden als singer-songwriter maar besloot uiteindelijk het project toch uit te breiden met meerdere muzikanten. Dit met succes want Son Mieux won meerdere Nederlandse muziekprijzen met hun dansbare hits. De band timmert momenteel flink aan de weg en werkt aan hun eerste album. Het optreden op The Life I Live is het begin van de tour van Son Mieux met de Utrechtse band The Brahms verteld Camiel de dag voor het festival bij Den Haag FM. “Het wordt een mix tussen oude liedjes en nummers die op het nieuwe album verschijnen. Het is voor het eerst dat we die nieuwe muziek gaan spelen, erg spannend.”

Brutus & Gallowstreet
De Belgische rockband Brutus heeft een geluid die de vullingen uit je tanden doen vallen. Het trio, ooit begonnen als coverband van de Zweedse groep Refused, had al gouw een andere toekomst voor zich. Eén waarin Stefanie Mannaerts niet alleen drumster zou zijn, maar ook haar longen aan gort zou schreeuwen als zangeres van de band. De succesvolle band heeft al in heel Europa opgetreden en kwam vannavond, met hun dynamiek van black metal en een scala aan andere muziek invloeden, Den Haag even laten trillen.

DSC_6593

Maar liefst twaalf man sterk is de brassband met het onweerstaanbare showtalent van een circusfamilie. Met de instrumentale Gallowstreet band, met drie trompettisten, drie trombonisten, drie saxofonisten, een sousafonist, een percussionist en een snoeiharde drummer, sluit ik het Life I Live festival swingend af. Een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance passeren de revu terwijl het publiek tot het einde helemaal uit zijn dak gaat.

Foto’s The Life I Live 2018

 

5047 getoond, 271 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *