Koorenhuis onthult nieuwe naam: KOO (video)

KOO koorenhuis den haag

Foto: Haagse Dingen

Vrijdag 9 maart 2018 om 12.00 uur gaf wethouder Joris Wijsmuller het startsein voor de onthulling van de nieuwe naam voor het Koorenhuis: KOO. De naam is ontstaan uit de activiteiten (Kunst, Onderwijs, Organisatie) die de stichting doet.

KOO organiseert kunstonderwijs in samenwerking met maatschappelijke en culturele partners op locaties in heel Den Haag, met name op plekken waar dat niet vanzelf gaat. Voorbeelden hiervan zijn muziekprojecten op scholen, samenwerkingsprojecten met verzorgingshuizen en ziekenhuizen en wijk initiatieven.

KOO2

Foto: Haagse Dingen

Directeur van KOO, Gert Jan Bots: ‘Al jaren organiseren wij kunstonderwijs, want wij doen niets liever dan iedereen in Den Haag hier gelukkig mee maken. Sinds een aantal jaren doen wij dit anders dan voorheen, op een open, samenwerkende en ondernemende wijze en op steeds meer Haagse locaties. Dat is een van de redenen waarom we niet meer in onze oude naam Koorenhuis passen. Daarom zijn we vanaf nu KOO: Kunstonderwijs Organisatie.‘

Een nieuwe tijd tegemoet
Koorenhuis is sinds jaar en dag een begrip in Den Haag wanneer het aankomt op de organisatie van kunstonderwijs. Het gelijknamige gebouw het ‘Koorenhuis’, dat zich bevindt aan de Prinsegracht 27, wordt beheerd door Stichting Prins27 en is tevens de locatie van waaruit kunstonderwijs wordt georganiseerd.

Het feit dat het gebouw en de kunstonderwijs organisatie tot vrijdag 9 maart dezelfde naam voerden, zorgde voor de nodige verwarring over welke organisatie welke functie vervulde. Dat laat KOO nu achter zich. KOO behoudt het goede van Koorenhuis en neemt daarbij de jarenlange expertise en professionele kunstvakdocenten met zich mee. Kunstonderwijs in Den Haag gaat met KOO een nieuwe tijd tegemoet.

3298 getoond, 118 bekeken

One thought on “Koorenhuis onthult nieuwe naam: KOO (video)

  1. Helaas schijnt het afkorten van namen heden ten dagen bijzonder in trek te zijn. Reuze jammer dat de naam: KOO verkozen is boven de mooie naam: Koorenhuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *