Korzo en NDT presenteren Here we live and now 2017 – 16 t/m 25 november

Foto: Gerrit Schreurs

Foto: Gerrit Schreurs

Nieuwe dansstukken van Haagse bodem
Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) stimuleren en begeleiden een nieuwe generatie choreografen via diverse gezamenlijke programma’s. Here we live and now is een van de spannende dansevents waarin dit gebeurt. Drie aanstormende choreografen, die allemaal gevestigd zijn in Den Haag, krijgen de mogelijkheid om in de studio’s van Korzo aan een nieuw stuk te werken. De drie nieuwe choreografieën worden in een avondvullend programma aan het publiek gepresenteerd. In 2017 maakt het publiek kennis met nieuw werk van Luca Tessarini, BNG Bank Dansprijswinnares Astrid Boons en Jiří Pokorný & Radim Vizváry. Van 16 t/m 25 november vieren Korzo en NDT met Here we live and now het danstalent dat de stad Den Haag rijk is. Het publiek staat een boeiende, verrassende avond te wachten.

Over de choreografen
In 2016 maakte Astrid Boons voor Here we live and now het intense duet Rhizoma, waarmee zij de BNG Bank Dansprijs en een hieraan verbonden Nederlandse tournee verdiende. Ook is ze genomineerd voor de Haagse Piket Kunstprijs. Alle reden om haar de gelegenheid te geven een nieuw werk te maken. Jiří Pokorný danste eerder onder andere bij NDT en bij Crystal Pites gezelschap Kidd Pivot. Hij maakt een duet samen met de bekende Tjechische mime-kunstenaar Radim Vizváry. Eerder maakte Pokorný al stukken voor Korzo en NDT’s Up & Coming Choreographers en een aantal gezelschappen, waaronder Aterballetto en NDT 2. Luca Tessarini danste onder andere bij het Hamburg Ballet van John Neumeyer. Tegenwoordig is hij danser bij NDT 1. Daar maakte hij eerder dit jaar een verrassende choreografie voor NDT’s Switch, die hij voor Here we live and now zal uitbreiden.

Samenwerking Nederlands Dans Theater en Korzo
Korzo en Nederlands Dans Theater bundelen hun krachten en expertise om aanstormend talent te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Dit doen ze met talentontwikkelingsprogramma’s zoals Here we live and now, Up & Coming Choreographers en sinds 2017 ook met Shortcuts. Tevens bieden zij ieder jaar een choreograaf de kans om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan.

Algemene informatie – Here we live and now 2017
Tickets: €20,- (online) / €22,- (kassa)
Do 16 november (try-out), vr 17 november (première), za 18 november
Wo 22 t/m za 25 november, aanvang 20.00 uur.

Jiří Pokorný & Radim Vizváry’s choreografie komt stand in co-productie met Festival TANEC PRAHA en Mime Prague z.c.

Get close to talent!
www.korzo.nl / www.ndt.nl

3629 getoond, 67 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *